joi, 21 noiembrie 2013

Idei de vacanţă. Târgul de Crăciun de la Salzburg

Dacă unul dintre cele mai renumite târguri de Crăciun din întreaga lume este cel de la Viena, trebuie să ştiţi că şi alte oraşe din Austria găzduiesc astfel de târguri, la fel de frumoase. Unul dintre acestea este la Salzburg, oraşul lui Mozart.
De ce Târgul de Crăciun de la Salzburg?
Pentru că Salzburg este unul dintre oraşele pe care îmi doresc să le văd, dar şi pentru că atmosfera de poveste a acestui târg este "îndulcită" de celebrele bomboane Mozart (cele mai bune, după părerea mea).
Ei bine, poate am o slăbiciune specială pentru acest oraş şi pentru că este legat de unul dintre cele mai frumoase filme din toate timpurile - "Sunetul muzicii".
Cei care au fost la Salzburg în perioada Târgului de Crăciun, spun că acesta se diferenţiază net faţă de altele prin atmosferă. Salzburg este orăşelul de provincie unde totul se găseşte la o distanţă rezonabilă, fără să fie nevoie de maşină, unde toată lumea se cunoaşte cu toată lumea, unde turiştii depăşesc cu mult numărul locuitorilor şi unde acest lucru nu diluează cu nimic ambianţa şi specificul locului.
La Salzburg veţi fi impresionaţi de organizarea impecabilă a târgului, dar şi de calitatea produselor, dar mai ales de atmosferă. Aici veţi vedea familii întregi, cu bunici, părinţi şi nepoţi, şi poate aici sensul cuvântului fericire este îmbrăcat în mantia de basm a târgului de Crăciun ceea ce-i conferă o strălucire unică.
Târgul se desfăşoara în două pieţe învecinate din oraş, Domplatz şi Residenzplatz. Este deschis în fiecare zi, de dimineaţa de la orele 9.00-10.00 până spre seară la orele 20.00-21.30, variind în funcţie de zilele lucrătoare, weekenduri şi sărbători.
Târgul are nu mai puţin de 97 de standuri la care veţi găsi cam de toate: ornamente de brad şi decoraţiuni de cameră cu specific de Crăciun,
haine groase si tot arsenalul de iarnă,
cosmetice naturale. Bineînţeles, sunt foarte multe standuri cu mâncare - cârnăciori, de la bratwurst la bosna, cartofii copţi serviti cu diverse sosuri şi creveţii sau calamarii pane. La desert - prăjituri cu mere, ciocolate şi bombonici, fructe trase în ciocolată, batoane cu cocos şi fistic tras în caramel. De băut - de la punch, la ciocolată caldă cu rom, la vin fiert...
Mai sunt târguri de Crăciun şi în alte puncte din Salzburg: în curtea fortăreţei sau în curtea Castelului Hellbrunn, unde totul va avea aura de magie dată de un castel luminat senzaţional.
În Salzburg, dincolo de Târgul de Crăciun propriu-zis, mai sunt o mulţime de alte lucruri de făcut: Palatul şi grădina (frumoasă chiar şi iarna) Mirabell; o plimbare la ceas de seară pe Getreidegasse, cea mai importantă stradă din centrul vechi, unde magazinele au vitrinele îmbrăcate în haine de sărbătoare;
câteva ore de relaxare la Felsentherme Bad Gastein, cel mai renumit spa din Salzburg, cu un bazin cu apă la 32 grade, situat în aer liber, cu un "Adveniture Spa", cu tobogane pentru copii, cu zone de relaxare, de fitnes şi chiar solar; fortăreaţa Hohensalzburg, de unde puteţi vedea întreg oraş cu mentia cernită şi luminat de sărbătoare;
o plimbare la Oberndorf, un orăşel fermecător, situat la nord de Salzburg, unde puteţi vizita locul unde a fost creat şi cântat pentru prima dată celebrul colind "Silent night". De asemenea, pentru cei care vor să stea mai mult şi sunt mari iubitori ai schiului, în apropierea Salzburgului există numeroase staţiuni cu mulţi kilometri de pârtii şi condiţii excepţionale.
Transport
La Salzburg o variantă bună de transport este şi maşina, dar din punctul meu de vedere, tot avionul rămâne de bază. Chiar dacă nu există zbor direct Bucureşti - Salzburg, chiar şi la acest moment se mai găsesc bilete la preţuri acceptabile. Cea mai bună ofertă a momentului este de 235 euro/persoană/dus-întors, cu Turkish Airlines. Exemplu: 6 decembrie: Bucureşti 6.10 - 7.30 - Istanbul - 12.35 - 14.05 - Salzburg; 12 decembrie: Salzburg 15.00 - 18.20 - Istanbul - 19.30 - 20.50 Bucureşti.
Cazare
Pe un motor de căutare, gen booking, găsiţi cazare decentă începând cu 300 lei/cameră dublă/zi. Dintre posibilităţile existente la acest moment, eu unul aş alege, la o primă vedere, hotelul Goldenes Theater, 4 stele,
unde preţul unei camere începe de la 700 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu