sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Idei de vacanţă. Târgul de Crăciun de la Basel

Cineva m-a întrebat odată, dacă aş putea să fiu o ţară, ce ţară aş vrea să fiu. Atunci am răspuns fără ezitare: Elveţia. Şi am explicat succint: pentru civilizaţie, pentru frumuseţea peisajelor, pentru ciocolată, pentru neutralitate şi, nu în ultimul rând, pentru că cei mai importanţi oameni din lume mi-ar aduce mie să le ţin banii! Astăzi, aş adăuga pe această listă şi pentru frumuseţea târgurilor de Crăciun...
De ce Târgul de Crăciun de la Basel
În afara faptului că este vorba de un oraş din Elveţia, pe care o ador, Basel este situat cel mai aproape de zona Strasbourg, acolo unde târgul de Crăciun îmbracă - parcă - o aură unică.
Apoi, pentru dulciurile din piaţa de Crăciun din Basel, dar şi pentru felul în care ştiu să se distreze localnicii şi turiştii, deopotrivă.
Principalul târg de Crăciun din Basel are loc în Barfusserplatz şi ca peste tot unde se organizează în centrele vechi ale oraşelor, aerul medieval al clădirilor sporeşte magia unei asemenea sărbători în care toată lumea, indiferent de vârstă, se simte din nou un copil.
Sutele de standuri oferă produse din cele mai diverse - de la decoraţiuni de Crăciun, la mâncare, băutură, foarte multe dulciuri... o adevărată feerie.
Dacă Istanbulul are avantajul de a se afla pe două continente, Baselul se mândreşte cu ceva şi mai şi - se află în trei ţări, unele străzi fiind în Germania, altele în Franţa, iar majoritatea în Elveţia.
Aşa că este foarte posibil să ai hotelul într-o ţară, să mănânci în altă şi să te plimbi în a treia, toate în decursul câtorva zeci de minute.
Baselul este traversat de Rin, existând numeroase poduri care fac legătura între un mal şi celălalt. Podurile sunt luminate de sărbătoare, astfel încât peisajul este unul care îţi taie răsuflarea.
Dintre lucrurile obligatorii de făcut în Basel, ar fi un concert de sărbătoare într-una dintre numeroasele biserici ale oraşului, dacă vă permiteţi, cumpăraţi-vă un ceas elveţian, dar şi multă ciocolată. Şi plimbaţi-vă agale prin târg admirând bucuria oamenilor din jur. Este atât de reconfortantă! Şi gratis!
Transport
Cea mai bună variantă de a ajunge de la Bucureşti la Basel este, după părerea mea, o combinaţie între avion şi tren, după următorul program luat cu titlu de exemplu: vineri, 6 decembrie, Bucureşti (avion) 16.05 - 17.30 - Zurich (tren) 19.04 - 20.23 Basel; miercuri, 11 decembrie, Basel (tren) 9.40 - 10.56 - Zurich (avion) 12.10 - 15.25 Bucureşti. Cost integral 208 euro/persoană. În plus, călătoria cu trenul între Zurich şi Basel, ceva mai mult de o oră şi un sfert, vă va oferi posibilitatea să vedeţi o parte din Elveţia, pe care aţi fi ratat-o în cazul unui zbor cu avionul până la Basel. În plus, gara din Basel este o clădire care merită văzută.
Cazare
Oferta de cazare este variată în Basel, iar pe orice site specializat, gen booking, veţi găsi destule variante.  O cazare decentă, la un hotel de 3 stele în perioada Târgului de Crăciun începe de la aproape 400 lei/cameră/zi. Din ofertele care mai sunt disponibile în momentul de faţă, eu aş alege hotelul Krafft, 3 stele, situat central, chiar pe malul Rinului, costul unei camere aici începând de la 663 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu