duminică, 24 noiembrie 2013

Idei de vacanţă. Târgul de Crăciun de la Koln

Am parcurs prin intermediul acestui mini-serial mai multe destinaţii de Crăciun... Dar se spune că nu aţi văzut nici un târg de Crăciun dacă nu l-aţi văzut pe cel de la Koln.
De ce Târgul de Crăciun de la Koln?
Dincolo de renumele său, merită să veniţi la Târgul de Crăciun de la Koln
fie şi numai pentru a admira faimoasa catedrală, cel mai renumit obiectiv din acest oraş german.
În preajma Crăciunului, aici vă aşteaptă nu mai puţin de 7 târguri de Crăciun. Printre ele, patru sunt renumite: de la Catedrala din Koln, din Piaţa Veche (Alter Markt), din Centrul Nou (Neumarkt) şi Piaţa Rudolf (Rudolfplatz).
În fiecare an, aceste târguri atrag un număr impresionant de vizitatori: peste două milioane de turişti. Târgul din faţa catedralei este cel mai faimos, în special datorită grandorii oferite de edificiul din fundal.
În jurul celui mai mare brad de Crăciun din regiunea Rinului veţi descoperi 160 de căsuţe din lemn, frumos decorate, cu luminiţe şi crengi de brad, în care găsiţi de la delicatese dulci, lucrări de artizanat şi ceasuri, până la vinuri fierbinţi pe care să le savuraţi din căni ceramice decorate festiv.
La piaţa de Crăciun din oraş, vizitatorii găsesc bijuterii, decoraţiuni pentru brad făcute din lemn, sticlă sau porţelan chinezesc, jucării de lemn lucrate manual, ursuleţi de pluş, ciocolată, figurine din lemn scobit, marionete, lumânări, încălţăminte şi multe altele.
Expoziţia din Piaţa Veche se desfăşoară în faţa fostei Primării. Are o atmosfera aparte, idilică. Este în special adresată copiilor, existând elemente de parc de distracţii – carusel, teatru de păpuşi, grota lui Moş Crăciun şi multe standuri cu jucării. Cei mici primesc vizita lui Moş Crăciun şi pot asista la spectacolele de acrobaţie sau la concertele cu muzicanţi medievali. Dar, poate, cel mai potrivit târg pentru ei este cel deschis în Rudolfplatz Square, unde lumea de basm a Fraţilor Grimm prinde viaţă.
Dacă vi se face foame, puteţi gusta din castanele prăjite, vinul fiert, biscuiţii picanţ Lebkuchen, turta dulce sau cârnaţii pe grătar, care se vând la standurile de aici.
Prăjitura tradiţională de Crăciun se numeşte “Christstollen”.
Cel mai vechi târg de Crăciun este cel din Neumarkt, în zona de shopping din spatele bisericii Sf. Aposteln. O atmosferă de nostalgie domneşte aici, unde încă mai există standuri din anii '70, când au fost organizate primele pieţe tematice. Aici puteţi găsi farfurii ilustrate cu scene din târguri de demult, precum şi multe obiecte artizanale.
Târgul de Crăciun de la Rudolfplatz te duce într-o lume de poveste. Lângă medievalul Hahnentorburg, figurine mari din poveşti şi basme, precum şi lumini festive, asigură decorul perfect. Pe lângă aceste patru mari târguri, există şi Piaţa Medievală de Crăciun, chiar lângă Muzeul Ciocolăţii, şi o piaţă plutitoare la bordul MS Wappen von Mainz (KD Riverboats), de-a lungul vechiului cartier.

De asemenea, merită vizitat şi Stadtgarten Christmas Market, relativ nou, localizat la capătul celui mai vechi parc din Koln. Atmosfera de aici este mult mai relaxată şi oarecum rustică, oferind, pe lângă mâncăruri, băuturi şi produse de artizanat tradiţionale, alternative excelente pentru distracţia copiilor şi a celor tineri în suflet.
Pe măsura ce se apropie Crăciunul, alternativele de distracţie se înmulţesc în Koln, incluzând o varietate de concerte de colinde şi muzică clasică, scenete ale Naşterii Mântuitorului, precum şi un patinoar temporar uriaş.
Transport
Cea mai bună ofertă în acest moment pentru un bilet de avion între Bucureşti şi Koln o are Turkish Airlines, 228 euro, cu un orar de zbor bunicel (exemplu: luni, 9 decembrie, Bucureşti 6.10 - 7.30 - Istanbul - 8.40 - 11.00 Koln; sâmbătă, 14 decembrie, Koln 17.40 - 21.45 - Istanbul - 22.50 - 00.15 Bucureşti). Sigur, pot fi şi alte variante de luat în calcul, una dintre acestea fiind avion până la Dusseldorf şi de acolo cu trenul (aproximativ 45 de minute) până la Koln, dar în momentul de faţă cea mai bună ofertă este cea cu Turkish Airlines.
Cazare
O cameră la un hotel de 3 stele în perioada Târgului de Crăciun costă începând de la 285 lei/cameră/zi. Este destul de târziu pentru a găsi o cazare foarte bună pentru perioada târgului, dar dacă alegeţi din vreme, o variantă de luat în calcul ar fi hotelul Callas am Dom, 3 stele, situat la câţiva paşi de catedrală.
În fotografie, priveliştea de la unul din balcoanele acestui hotel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu