sâmbătă, 28 decembrie 2013

Catedrala Westminster din Londra aniversează astăzi 948 de ani!

948 de ani este o vârstă impresionantă pentru orice clădire şi puţine sunt edificiile din lume care se pot mândri cu atâţia ani de istorie. Catedrala Westminster din Londra aniversează astăzi această frumoasă vârstă.
Este biserica cea mai cunoscută din capitala britanică. Construcția sa a început în secolul al XI-lea. Este mormântul majorității regilor și reginelor engleze, dar și a mai multor oameni celebri. "Colţul poeţilor" aduce onoruri scriitorilor din Regatul Marii Britanii. Aproape toate încoronările monarhilor englezi au avut loc în această faimoasă catedrală, inclusiv recenta căsătorie dintre Ducele şi Ducesa de Cambridge, pe 29 aprilie 2011.
A fost un lăcaș de cult încă din secolul al VII-lea, când conform legendei, Sf. Petru a fondat o biserică care purta numele lui. Clădirea actuală este rezultatul reconstrucției care a fost începută de Henry al III-lea în 1245, apoi continuată în 1745. Mulți monarhi englezi au fost încoronați în Abbey de la încoronarea lui Harold al II-lea în 1066, iar biserica adăpostește mormintele multor regi și regine incluzând Elizabeth I; Mary, Regina Scoției și Henry al VII-lea, dar cuprinde și morminte de poeți, politicieni și eroi de război, printre care "Soldatul Necunoscut", care a luptat în primul Război Mondial.
Catedrala este realizată în stil gotic şi se află la vest de Palatul Westminster, având o înălţime de 69 metri şi o suprafaţă construită de 2.972mp.
Este unul dintre reperele turistice ale Londrei, iar până voi ajunge personal acolo vă las să admiraţi câteva imagini găsite pe internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu