duminică, 1 decembrie 2013

Idei de vacanță. Târgul de Crăciun de la Roma

Continui seria ideilor de vacanță cu o nouă destinație de Crăciun - Roma. Chiar dacă nu este acoperită de nămeţi şi chiar dacă brazii nu sunt o prezenţă obişnuită în această zonă geografică, totuşi, capitala Italiei este o destinaţie importantă pentru amatorii târgurilor de Crăciun.
De ce Târgul de Crăciun de la Roma?
Pentru cei care preferă o temperatură peste zero chiar şi în preajma Crăciunului, Roma este o destinaţie potrivită.
Apoi, spiritul Crăciunului este prezent mai peste tot în Cetatea Eternă, mai ales în zona Pieţei Navona şi pe străduţele pavate din jurul acesteia.
De asemenea, la Vatican atmosfera este şi mai încărcată de semnificaţii, mai ales din punct de vedere religios, dar nu numai...
Magia Crăciunului cuprinde întreaga Piaţă Navona, sunt amenajate scene biblice cu naşterea Mântuitorului şi nu lipsesc tradiţionalele căsuţe din lemn, frumos ornamentate şi luminate, unde se vând diverse obiecte şi multe bunătăţi.
Şi în apropierea Colosseumului există un brad împodobit frumos.
De asemenea, în mijlocul Pieţei San Pietro de la Vatican aveţi ocazia să descoperiţi noi semnficaţii ale târgului de Crăciun.
Dar prezenţa la Roma trebuie să se constituie şi într-un prilej de a vedea - sau revedea - acest frumos oraş. Fie că vă plimbaţi pe Via Imperiali, între Colosseum şi Piaţa Venezia, trecând pe lângă Columna lui Traian, fie că vă odihniţi la Treptele Spaniole sau aruncaţi o monedă în Fontana di Trevi, peste tot se simte aerul de sărbătoare. Dar parcă cel mai bine se simte pe Via del Corso, în vitrinele magazinelor şi în iluminatul stradal.
Transport
Roma este accesibilă românilor şi cu maşina, dar tot avionul rămâne o soluţie mai la îndemână şi chiar ieftină, dacă vă hotărâţi din timp. Între Bucureşti şi Roma operează atât Tarom şi Alitalia, cât şi low-costurile Blue Air şi Wizz Air. Aşa că aveţi de unde alege... O variantă foarte convenabilă ar fi următoarea: joi, 12 decembrie, Bucureşti - 6.20 - 7.30 Roma, cu Wizz Air; duminică, 15 decembrie, Roma - 18.50 - 22.05 Bucureşti, cu Blue Air. Preţ: 114 euro/persoană.
Cazare
Pe site-urile specializate, gen booking, găsiţi diverse oferte, pentru toate gusturile. Pentru un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus şi o poziţie aproape de centru, preţurile încep de la 200 lei/cameră. Din oferta exoistentă în acest moment, mi se pare o alegere bună hotelul Le Clarisse al Pantheon, unde o cameră dublă costă de la 578 lei, dar poziţia sa este extrem de avantajoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu