vineri, 27 decembrie 2013

O plimbare pe dealul Petrin...

Pentru cei care nu aţi fost la Praga, îmi permit să vă recomand din toată inima să mergeţi! Pentru cei care au fost deja, materialul de faţă sper să fie o plăcută readucere aminte, iar dacă nu aţi atins în vizitele voastre punctele de care voi aminti eu acum, vă sugerez s-o faceţi data viitoare! Merită! pe deplin! După cum cititorii fideli acestui blog ştiu deja, la începutul acestei luni am fost la Praga, într-un minisejur susţinut de agenţia de turism Teron Intertur Câmpina, partener Happy Tour. Scopul nostru primordial a fost să vedem Târgul de Crăciun şi Praga, dar plimbarea de care vă voi povesti acum ne-a dat posibilitatea celor mai frumoase poze panoramice din capitala cehă.
Este vorba de o plimbare pe dealul Petrin. Este foarte accesibilă, foarte aproape de centrul Pragăi, iar panorama este superbă şi vă va răsplăti minimul de efort depus.
Coama dealului se află cam la aceeaşi înălţime cu castelul din apropiere, astfel încât pe timp de vară sau pentru cei cu o minimă condiţie fizică urcarea pe acest deal va fi o adevărată plăcere. Pentru cei mai comozi există varianta funicularului...
Odată ajunşi sus, veţi descoperi un decor de poveste... Un adevărat părculeţ, care sunt convins că pe timpul verii este plin, şi o frumoasă biserică...
De aici se poate face o uşoară plimbare spre Mănăstirea Strahov, iar de-a lungul acestei plimbări - unde puteţi să vă întâlniţi şi cu veveriţe - veţi avea nenumărate posibilităţi de a realiza fotografii panoramice ale Pragăi. Cu fiecare pas, parcă unghiul este mai bun, deschiderea mai mare, Vltava se vedea mai bine, astfel că am făcut foarte multe poze de-a lungul acestei scurte plimbări.
Şi se ajunge la Mănăstirea Strahov, un lăcaş frumos, care merită văzut mai de aproape şi pe-ndelete.
Şi odată ajunşi aici, mi-aş permite un sfat. Am remarcat că grupurile cu ghid sunt aduse la mănăstire, din spatele său deschizându-se o panoramă frumoasă, pe care ghidul le-a prezintă turiştilor în câteva cuvinte. E frumos, dar e mult mai frumos să descoperiţi singuri această panoramă spectaculoasă. De aceea, vă recomand dacă faceţi această plimbare, s-o faceţi de la capătul funicularului spre mănăstirea Strahov şi nu invers. Astfel, panorame vi se va dezvălui pas cu pas şi veţi acea plăcerea de a vedea pe-ndelete această frumuseţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu