sâmbătă, 21 decembrie 2013

Praga. Castelul de poveste

Sunt încă foarte vii în amintirea noastră toate momentele minisejurului de la Praga, de la începutul acestei luni, atunci când am mers la Târgul de Crăciun, dar am avut ocazia să descoperim şi frumuseţea unui oraş de poveste - Praga. Minisejurul a fost posibil şi datorită agenţiei de turism Teron Intertur Câmpina, partener Happy Tour.
Ei bine, printre frumuseţile de poveste ale capitalei cehe se numără şi Castelul. Poate este o denumire improprie pentru ceea ce înţelegem noi în mod obişnuit prin termenul de castel. Practic, este o incintă fortificată, una dintre cele mai celebre din lume, fiind foarte bine păstrată.
Aici a fost reşedinţa regilor Boemiei şi a împăraţilor romano-germani.
Astăzi, aici se află sediul Preşedinţiei Cehiei, precum şi sediile altor instituţii publice centrale.
De altfel, la fiecare intrare în castel se află şi o gardă de onoare, care se schimbă la ore exacte, oferind un spectacol gustat de turişti şi depsre care vă voi relata într-o altă povestire.
Sunt numeroase ziduri de incintă, palate, curţi interioare,
alei
şi chiar câteva biserici,
în mijlocul tuturor tronând Catedrala St.Vitus, una dintre cele mai impresionante pe care le-am văzut.
Lângă Catedrală se află o statuie a Sf. Gheorghe, care este realizată de doi meşteri români, din Cluj. Dar despre aceasta, într-o poveste separată.
Castelul din Praga este un obiectiv foarte apreciat şi oferă o experienţă unică, pe care merită s-o savuraţi dacă ajungeţi pe malurile Vltavei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu