sâmbătă, 14 decembrie 2013

Praga - hotelul "King George"

Am promis că voi reveni cu detalii despre cazarea în minisejurul nostru la Praga, un minisejur susţinut de agenţia Teron Intertur Câmpina, partener al Happy Tour. Am locuit la hotelul "King George", un stabiliment de 3 stele, situat pe strada Liliova, la 50m de strada Karlova şi la numai câteva (puţine!) sute de metri de podul Carol şi de Piaţa Oraşului Vechi, epicentrul acţiunilor din Târgul de Crăciun.
Pentru  o mai bună ilustrare a poziţiei acestui hotel, am realizat un print-screen al hărţii Pragăi, încercuind clădirea care adăposteşte acest hotel.
Situat într-o clădire destul de veche, dar modernizată, cochetă şi mai ales foarte curată, hotelul ne-a pus la dispoziţie o cameră destul de mare, cu televizor cu ecran plat, frigider şi baie cu duş. Foarte important pentru această perioadă a anului, în cameră a fost tot timpul cald!
Micul dejun se servea într-o zonă de la parter, care peste zi era restaurant. La micul dejun, totul era normal - de la cafea, ceai, lapte, sucuri naturale, iaurturi, până la salam şi caşcaval (din fiecare câte 3-4 feluri), ouă, cremvuşti, şuncă de... Praga, dar şi mai multe sortimente de pâine, un fel de chec, cereale de mai multe feluri, unt, gem, miere... Adică, îndestulător!
Clădirea în sine în care se află acest hotel este ceva în genul arhitecturii din Transilvania: clădirea este chiar la stradă, cu porţi mari, din lemn, şi cu un fel de curte interioară,
în care se aflau mai multe sculpturi din metal (destul de neconvenţionale, după gustul nostru) şi din care se intra spre un bar (în care se putea intra şi direct din stradă), spre recepţie, spre restaurant, spre camere şi spre alte oficii.
Personalul amabil, jovial, dar format aproape în exclusivitate din ruşi. Cu toate acestea, aveau cunoştinţe lingvistice minimale pentru a ne înţelege, iar noi am avut posibilitatea să ne reîmprospătăm cunoştinţele minime de limba rusă. În schimb,  în momentul cazării a venit o foarte bune vorbitoare de limbă engleză, extrem de amabilă, şi pentru că nu am mai văzut-o ulterior, am tras noi concluzia că era din conducerea hotelului: ne-a explicat în detaliu tot ce a considerat că era necesar să ştim, ne-a dat parola pentru wi-fi (gratuit în camere, dar pe care nu l-am utilizat deloc, fiind parte a felului nostru de a fi în vacanţă şi de a ne detaşa de problemele de zi cu zi), ne-a precizat programul la micul dejun (7.30-9.30) şi ne-a mai dat un fel de card, cu care aveam reducere la restaurantul hotelului. Şi chiar ne-a recomandat câteva mâncăruri pe care merită să le încercăm... Mărturisesc, nu am făcut-o... Poate data viitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu