duminică, 22 decembrie 2013

Topul destinaţiilor turistice în 2014. Voi unde mergeţi în vacanţă anul viitor?

Una dintre cele mai frumoase plăceri ale lumii este să călătoreşti. Indiferent de vârstă, indiferent de anotimp şi indiferent de condiţia financiară, mereu ne vom dori şi poate chiar vom reuşi să bifăm cât mai multe destinaţii turistice pe harta noastră cu locuri minunate. Ţări exotice, oraşe maiestuoase, mici paradisuri pământâne – sunt bagajul nostru de amintiri, poate cea mai importantă comoară pe care o purtăm mereu cu noi, în suflet.
Pentru anul 2014, cel mai important ghid internaţional de călătorii, Lonely Planet, a dat publicităţii topul primelor 10 ţări ce trebuie vizitate, dar şi al celor mai importante 10 oraşe ce îşi aşteaptă turiştii.
Aşadar, pe locul I ca destinaţie turistică a anului 2014 este Brazilia.
Ţara culorilor, a carnavalului, a distracţiei, dar, anul viitor şi capitala mondială a fotbalului, este pregătită să primească sute de mii de turişti pe întreaga perioadă a anului viitor.
Pe locul II în clasament se află... Antarctica! Nu este o ţară, dar se celebrează, în 2014, 100 de ani de la explorarea Antarcticii de către Enest Shackleton, motiv pentru care ţinutul îngheţat este o destinaţie ce va încerca să fie atinsă de mulţi turişti ai lumii.Scoţia se află pe locul III în ghidul Lonely Planet, şi datorită organizării Jocurilor Commonwealth-ului în vara anului viitor, dar cu siguranţă şi pentru că aici celebrele castele scoţiene atrag cu aerul lor misterios şi vechi, turişti dornici de descoperiri şi senzaţii noi.
Pe următoarele locuri în clasamentul ţărilor ce merită vizitate anul următor se numără Suedia, Malawi, Mexic, Seychelles, Belgia, Macedonia şi Malaezia.
În ce priveşte oraşele lumii, capitala incontestabilă a turismului în 2014 va fi frumosul Paris.
Capitala Franţei este unul dintre acele locuri de care te poţi îndrăgosti iremediabil, astfel încât ori de câte ori te vei întoarce, farmecul va fi la aceeaşi intensitate.
Oraşul Trinidad, care va sărbători anul viitor 500 de ani de la fondare, se află pe locul II în acest top: o destinaţie neaşteptată, dar plină de autenticitate, de bucuria descoperirii unei culturi noi, a unei civilizaţii atât de diferită, a unei ţări ce pare ruptă din peisajul alert al lumii în care trăim şi care îşi duce viaţa fericit  cu tradiţiile sale.
Cape Town se află pe poziţia a treia în clasament, un loc unic, ca de altfel întregul continent african, ce merită explorat pe îndelete.
Ultimele şapte locuri în topul oraşelor Lonely Planet sunt ocupate de Riga, Zurich, Shanghai, Vancouver, Chicago, Adelaide şi Aukland.
Lumea e mare, vastă şi în mod cert, frumoasă. Dacă încă nu aţi ajuns într-una din destinaţiile de top e momentul să o faceţi în 2014. Iar dacă alegeţi altă destinaţie, este la fel de bine: important e să nu uităm să ne bucurăm de frumuseţea lumii în care trăim şi să o vizităm cât mai des!
Sursa: blog.ultramarintm.ro.
Şi încerc să vă lansez şi o provocare. Aici sau pe Facebook. Voi unde mergeţi în vacanţă în 2014? Fie că aveţi deja planul făcut, fie că doar aveţi un gând sau o dorinţă, sunteţi invitaţii mei!

5 comentarii:

 1. Tot in Grecia... E aproape, e destul de ieftin, e frumos... Mi-as mai dori eu multe altele, dar...

  RăspundețiȘtergere
 2. Clar! La bulgari! Acolo marea e mare, respectul e respect, iar pretul sunt cu mult mai mici decat la noi, in vreme ce calitatea serviciilor este net superioara! Asa ca... BULGARIA!

  RăspundețiȘtergere
 3. Descoperind acest blog am mai multe idei pentru concediul de anul viitor. Din pacate, idei sunt multe, bani... ceva mai putini...

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere