luni, 30 decembrie 2013

Un top al lucrurilor gratuite de făcut în Dubai

Dubai este o destinaţie visată de orice turist, chiar dacă este destul de scumpă... Cu toate acestea, la fel ca în orice alt mare oraş al lumii, sunt destule lucruri interesante şi frumoase de făcut şi care sunt absolut gratuite. Un top al acestor lucruri din Dubai a realizat imperatortravel.ro: 
Spectacolul fântânilor de la Dubai Mall/Burj Khalifa - este una dintre experienţele
pe care nu trebuie să le ratezi în Dubai. În fiecare seară, la căderea serii (pe la 6 seara), la fiecare jumătate de oră, poţi asista la un spectacol excelent de lumină, sunet şi apă în faţa celei mai înalte clădiri din lume. Fiecare spectacol este diferit (muzică şi dans al apei), deci merită să stai mai mult timp prin zonă la căderea serii. 
Bastakiya – este o reconstituire a unui sat arăbesc tradiţional, dar “perfecţionat”. Deşi e amplasat pe locul unde s-a aflat satul Dubai acum vreo sută şi ceva de ani, nu este o reconstrucţie a satului, ci, mai degrabă, un soi de muzeu al satului emiratez. Te poţi plimba printre clădiri tradiţionale, poţi poza femei şi bărbaţi îmbrăcaţi tradiţional, poţi să vezi animale şi păsări specifice zonei, iar seara, poţi să asişti la lansarea la apă a unui dhow, o ambarcaţiune tipic emirateză.
Dubai Aquarium – aflat în Dubai Mall, cel mai mare mall din lume, poţi admira, gratis, un acvariu gigantic din mall – are cât trei etaje de mall şi numeroşi peşti – de la rechini şi pisici-de-mare la peştişori cât unghia. E drept, dacă dai nişte bani, poţi să vezi mai multe vieţuitoare ale apelor, dar, cum ziceam, partea care se vede moca din mall este cu adevărat spectaculoasă. Dacă nu vrei să savurezi priveliştea alături de câteva mii de curioşi, evită weekendurile (vinerea şi sâmbăta) şi vino de dimineaţă în zilele de lucru. 
Creekside Park – te-ai plictisit de betoane, sticlă, malluri, poduri suspendate şi deşert? Ei bine, există şi un Dubai verde şi în afară de imensul teren de golf dintre Internet City şi Dubai Marina, pe undeva prin Bur Dubai, la doi paşi de Creek, poţi găsi o insulă de verdeaţă. Există locuri de picnic, minigrădini botanice şi alte câteva locuri în care să te relaxezi. 
Bazarul de aur şi mirodenii – aici, realizezi că totuşi Dubaiul se află în Orientul Mijlociu şi nu undeva în Australia, Statele Unite sau mai ştiu eu unde. Nu este un bazar imens, nu este la fel de impresionant şi autentic precum cele din Damasc sau Teheran, dar poţi descoperi mirodeniile Orientului frumos prezentate şi, mai ales, poţi să admiri strălucirea kilogramelor de aur perfect pus în valoare în ferestrele magazinelor din bazar. Acum, dacă sunteţi ademeniţi să tocaţi dirhamii pe medalioane, brăţări şi sofran, nici o problema, dar nimeni nu vă obligă să vă băgaţi mâna în portofel doar pentru a vă plimba şi poza.

9 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere