marți, 24 decembrie 2013

Vltava

Nu este Sena, nu este un alt mare fluviu care traversează vreo celebră capitală europeană. Este Vltava - un râu care traversează Praga şi fără de care capitala cehă ar fi mai săracă, mult mai săracă,
atât din punct de vedere al spectaculozităţii imaginilor, cât şi al patrimoniului, lipsindu-i podurile care fac celebră Praga oriunde în lume.
Vltava este cel mai lung râu din Cehia, având o lungime de 430 km, curgând către nord de la izvoarele sale din Pădurea Boemiei şi vărsându-se în Elba în dreptul localităţii Melnik. Vltava traversează capitala cehă, pentru traversarea sa existând numeroase poduri, unul mai spectaculos ca altul, indiferent de vechimea lor.
Zi sau seară, Vltava curge la fel de liniştit, fiind raiul numeroaselor specii de păsări din zonă, dar şi un subiect preferat pentru fotografiile turiştilor.
Imaginile au fost realizate la începutul acestei luni în minisejurul pe care l-am petrecut la Praga, acolo unde principalul nostru scop a fost vizitarea celebrului Târg de Crăciun din capitala cehă. Minisejurul nostru a fost susţinut şi de agenţia de turism Teron Intertur Câmpina, partener Happy Tour, iar noi ne-am bucurat de fiecare moment petrecut în frumosul oraş de pe malurile Vltavei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu