sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Aţi auzit de Ronda? E atât de frumos...

Ronda! Câţi dintre voi aţi auzit de acest oraş? Şi, totuşi, este atât de frumos... Şi destul de uşor de ajuns până aici...
Ronda se află în sudul Spaniei, în provincia Malaga, la 113 km vest de Malaga
şi la 50 km nord de zona litorală Costa del Sol. Are aproximativ 36.000 locuitori, se află la o altitudine medie de aproximativ 700 metri şi este traversat de râul Guadalevin. Fiind situat într-o zonă muntoasă, cu roci dure, râul a format un canion, El Tejo, cu o adâncime de aproximativ 100 metri, extrem de spectaculos şi care conferă acestei localităţii o unicitate şi un farmec aparte.
Sunt trei poduri peste acest canion - podul roman,
podul vechi
şi podul nou (cel mai înalt),
unul mai frumos decât altul şi cu o privelişte care îţi taie respiraţia.
Mai există şi alte atracţii în Ronda. Una dintre ele ar fi arena de coride "Plaza de Toros de Ronda", inaugurată în anul 1785, una dintre cele mai vechi arene de acest gen din Spania.
Arena se poate vizita, aici existând şi un muzeu cu trofee şi numeroase documente şi fotografii din istoria arenei, preţul intrării în întregul complex fiind de 6,50 euro.
De asemenea, sunt spectaculoase şi căutate Băile maure (care datează din secolele al XIII-lea - al XIV-lea), Moscheea arabă şi Palatul regelui maur, acesta din urmă fiind situat chiar pe marginea canionului.
Mai există un muzeu al vinului, apreciat de cunoscătorii în materie! Se află în centrul vechi, lângă biserica Santa Maria La Mayor la Encarnacion, iar intrarea costă între 5 şi 20 euro, putând include şi o degustare de vinuri. Bineînţeles, există şi un magazin de unde vă puteţi achiziţiona un frumos suvenir... bahic.
În partea veche a oraşului, majoritatea străduţelor sunt pavate, clădiri vechi, dar bine păstrate, o adevărată plăcere să te plimbi pur şi simplu.
Plaza del Socorro este centrul zonei vechi a oraşului, un loc apreciat şi de localnici.
Cum se ajunge la Ronda
Cel mai uşor se ajunge la Ronda din Malaga. Există curse aeriene directe între Bucureşti şi Malaga, iar de aici cu trenul, călătoria durează aproximativ două ore, iar un bilet costă 12 euro. Gara se află la câteva minute de mers pe jos de centrul oraşului. Se poate ajunge din Malaga şi cu autobuzul, un drum durând tot aproximativ două ore, dar preţul unui bilet este de 9 euro. De asemenea, din staţiunile de pe Costa del Sol se fac excursii de o zi până aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu