miercuri, 8 ianuarie 2014

Câteva lucruri de făcut în Hamburg

V-am propus în urmă cu mai multe zile câteva idei de vacanţă pentru luna ianuarie, una dintre acestea referindu-se la vizitarea oraşului din nordul Germaniei, Hamburg, spre sfârşitul lunii, pe 29 aici având loc un concert al celebrului Andre Rieu. Dar cam ce ar fi de făcut în Hamburg?
Este un oraş-port foarte important, al doilea ca mărime din Europa, dar şi cel mai verde oraş din Germania, două treimi din suprafaţa sa fiind reprezentate de parcuri, zone verzi, lacuri sau canale mărginite de copaci. De asemenea, Hamburg este oraşul european cu cele mai multe poduri - 2.500, mult peste Veneţia, Amsterdam şi Londra la un loc!
Sunt numeroase obiective turistice în Hamburg, fie că e vorba de cartiere întregi, de străzi su de monumente individuale - biserici sau alte obiective. Nu mi-am propus să vi le prezint pe toate, ci doar câteva care consider că merită:
Biserica Sf. Michaelis - este simbolul culturii din Hamburg. Are cel mai mare turn cu ceas din Germania, iar orologiul are o dimensiune de peste 24 metri. De aseenea, este cea mai importantă biserică în stil baroc din Germania de Nord.
Grădina Zoologică - poartă numele "Carl Hagenbecks Tierpark" şi este prima grădină zoologică din lume cu ţarcuri în aer liber în care sunt ţinute diverse animale. Este deschisă zilnic, începând cu ora 9.00, pe tot parcursul anului. Biletul de acces costă 14,50 euro, iar grădina este deschisă din anul 1848. Sunt create nişte habitate artificiale care recreează o pădure ecuatorială, un deşert african şi o mare tropicală.
Planetariul - se află în Stadtpark şi este cel mai bine organizat şi cel mai actualizat din Europa. Prezintă o replică a cerului pe cel mai mare dom din Europa, care care un diametru de 21 de metri.
Piaţa de peşte - Fischmarkt din Hamburg este principala atracţie de pe malul mării Altona. Evenimentul este organizat o dată pe săptămână şi reuneşte mii de persoane, astfel încât sâmbătă seară sau duminică dimineaţă vei găsi aici un adevărat vacarm. Nu se vinde numai peşte, ci şi tone de banane şi plante uriaşe în ghivece.
Cartierul St. Pauli - este un "Babel al păcatului", celebra sa arteră Reeperbahn fiind un adevărat paradis pentru amatorii de senzaţii tari, de distracţie, epicentrul "felinarelor roşii" de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu