sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Descoperă Berna!

Poate mai puţini ştiu care este capitala Elveţiei, o ţară care îşi trâmbiţează mai puţin frumuseţea, dar care este superbă, fiind unul dintre locurile unde mi-ar plăcea să trăiesc. Ei bine, capitala Elveţiei este Berna, un oraş nu foarte mare, situat în zona centrală a ţării .
Berna este un oraş medieval superb, dar nu are o listă a reperelor turistice unanim recunoscute. Berna trebuie simţită şi descoperită doar prin
parcurgerea superbelor sale străzi cu un puternic iz medieval. Probabil că aceasta este cea mai... "turistică" activitate şi cea mai frumoasă... Pentru cei care au răbdarea necesară, Berna îşi dezvăluie frumuseţea, iar dacă eşti deschis să descoperi un oraş superb, te vei îndrăgosti pe loc! Iremediabil!
La marginea oraşului, domină spaţiile verzi, grija faţă de mediu fiind ceva firesc în Elveţia...
De asemenea, se acordă o mare atenţie bazelor sportive, oriunde este loc fiind amenajat un teren de sport, pe care oricine poate intra şi face mişcare!
Cum se ajunge în Berna?
Nu există avion direct între Bucureşti şi Berna. Dacă ţineţi neapărat să ajungeţi cu avionul la Berna, va trebui să o faceţi via Amsterdam, Berlin sau Viena, acestea fiind cam cele mai bune variante.
Ceva mai interesantă, nu neapărat mai ieftină, este varianta de a veni cu avionul până la Zurich, Geneva sau Munchen, iar de aici să vă continuaţi drumul până la Berna cu trenul, pentru că aici se află un important nod feroviar şi o gară bine conectată la celelalte oraşe elveţiene şi nu numai. Avantajul ar fi că astfel aveţi posibilitatea să vedeţi imagini supoerbe din Elveţia, de-a lungul unui drum cu trenul Zurich - Berna, Geneva - Berna sau Munchen - Berna. Astfel, Zurich - Berna este un drum care durează o oră cu trenul, costul unui bilet fiind de 24,50 franci elveţieni. Geneva - Berna durează 110 de minute, trenurile sunt destul de dese, iar costul unui bilet este d 26,50 franci elveţieni.

Un comentariu:

  1. Am fost in Elveția ... in 2010 ... in 5:ianuarie am schimbat 11 trenuri in aceiași zi... iar pe 7 ianuarie am am reusit sa schimb 13 trenuri ... durata medie de schimbat trenul ... era de 7 MIN ... ma dat gata ... cat de pus la punct sistemul de transport .... daca ai ticket pas pe o zi poti sa ei si autobuz.tranvai.vaporas in pe acelasi bilet ... tinind cont ca 40 la suta transportul feroviar este privat ... in special zonele montane ... ex zermatt... e o tțară superbă ... :-D

    RăspundețiȘtergere