miercuri, 1 ianuarie 2014

Idei de vacanţă pentru ianuarie

Chiar dacă majoritatea dintre noi nu şi-au terminat încă vacanţa de Revelion sau încă mai trăiesc din nostalgia vacanţei de Crăciun sau a excursiilor în diverse Târguri de Crăciun, vă propun câteva idei de vacanţă pentru luna ianuarie. Acestea s-ar putea împărţi pe mai multe categorii: vacanţe în ţările calde, la munte (schi), la concerte, la meciuri şi sigur mai sunt şi multe alte variante. Materialul de faţă nu-şi propune o prezentare exhaustivă a tuturor ofertelor pentru ianuarie, ci – repet! – sunt doar câteva idei...
Kenya, Insulele Capului Verde şi... clasicul Dubai
Pentru cei care preferă o destinaţie însorită în această perioadă a anului
şi îşi permit acest lucru, cele mai în vogă variante ar fi Kenya, unde aveţi ocazia să faceţi şi un safari (foto), insulele Capului Verde, o destinaţie tot mai prezentă în preferinţele turiştilor europeni, sau deja clasicul Dubai, acesta din urmă ajungând să devină cea mai ieftină variantă dintre cele trei. În plus, la Dubai puteţi beneficia de reducerile în marile magazine din această perioadă a anului.
Austria rămâne „raiul” schiorilor
Pentru împătimiţii muntelui şi ai schiului, cea mai bună variantă este – fără îndoială – vestul Austriei (foto). În zona Salzburg sau Innsbruck găsiţi numeroase variante de cazare, cu tot felul de facilităţi pentru schiori. Iar dacă mergeţi cu maşina personală, nefiind cursă aeriană directă între Bucureşti şi Salzburg, aveţi posibilitatea să vă plimbaţi mai mult prin zonă – fie să daţi o fugă până în Elveţia sau până în Bavaria, să vedeţi frumoasele sale castele...
Concertul ca destinaţie turistică
Dacă vă doriţi să vedeţi un anume solist, o anume trupă sau un spectacol, puteţi să îmbinaţi această dorinţă cu o minivacanţă reuşită, alegând unul dintre oraşele care să aibă ceva de oferit şi o să însemne ceva din punct de vedere turistic. De exemplu, Andre Rieu şi orchestra sa concertează în această lună, printre altele, la Dusseldorf (foto) (pe data de 9), Dresda (15), Munchen (17), Hamburg (29).
Mai sunt şi alte evenimente care vă pot duce paşii în destinaţii turistice interesante. Dacă pe 6 ianuarie vă aflaţi la Madrid puteţi asista la tradiţionala paradă dintre Parque del Retiro şi Plaza Mayor, care are loc de Bobotează, iar pe aceeaşi dată, dar la Atena, se sărbătoreşte Epifania (sărbătoarea bincuvântării apelor).
Evenimentele sportive ca destinaţie turistică
Dacă un concert sau un eveniment religios poate fi prilejul unei minivacanţe şi un eveniment sportiv poate face acelaşi lucru. Astfel, spre exemplu, în ianuarie, în perioada 13-19, la Budapesta (foto) au loc Campionatele Europene de Patinaj Artistic. Un excelent prilej de vă bucura nu numai de un spectacol pe cinste, dar şi de frumuseţea unei apropiate capitale europene. Chiar dacă în ianuarie este destul de frig, iar curentul de pe Dunăre accentuează senzaţia de frig. De asemenea, în ianuarie sunt câteva meciuri de fotbal extrem de atractive şi care se pot transforma în pretextul ideal pentru o scurtă vacanţă. Vă ofer doar câteva exemple:
5 ianuarie, Roma: Lazio – Inter Milano, campionatul Italiei
11 ianuarie, Madrid: Atletico Madrid – CF Barcelona, campionatul Spaniei
12 ianuarie, Lisabona: Benfica – FC Porto, „clasicul” Portugaliei
19 ianuarie, Londra: Chelsea – Manchester United, campionatul Angliei
19 ianuarie, Amsterdam: Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven, campionatul Olandei
25 ianuarie, Roma: Lazio – Juventus Torino, campionatul Italiei
25 ianuarie, Monte Carlo: AS Monaco – Olympique Marseille, campionatul Franţei
25 ianuarie, Bruxelles: Anderlecht – FC Bruges, campionatul Belgiei
26 ianuarie, Barcelona: CF Barcelona – CF Malaga, campionatul Spaniei
29 ianuarie, Stuttgart: VfB Stuttgart – Bayern Munchen, campionatul Germaniei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu