luni, 13 ianuarie 2014

La plimbare prin Lille

Lille este un oraş din nordul Franţei, foarte aproape de Belgia. De altfel, capitala Belgiei este la numai 110 km de Lille, faţă de cei 230 km - distanţa până la Paris. De asemenea, este la 90 km de Oostende, frumosul oraş-staţiune de pe malul Mării Nordului.
Lille este un oraş liniştit, cochet, în care nu te plictiseşti şi în care o plimbare pe străzile sale este oricând o reală plăcere...
Dacă staţi mai multe zile, se merită să vizitaţi măcar una din cele trei grădini botanice din Lille. Mai ales dacă ajungeţi aici primăvara, aveţi de unde alege - Grădina Botanică de la Facultatea de Farmacie, Grădina Botanică Nicolas Boulay şi Grădina Botanică din Lille. De asemenea, nu rataţi Catedrala Notre Dame de la Treille,
Palatul de Arte Frumoase sau
Camera de Comerţ.
Se ajunge destul de uşor cu trenul la Lille. Graţie liniilor rapide de cale ferată, Lille se află la o oră şi 20 de minute de Londra, o oră de Paris şi 35 de minute de Bruxelles.

2 comentarii:

  1. Excelent. Scurt, concis și frumos. Fotografiile sunt excelente. (Vezi și Tudose Cosma: Periplu european vol. I Țări sud est și vest europene, Ed. Academica Galați, 2010).

    RăspundețiȘtergere