vineri, 24 ianuarie 2014

O croazieră deosebită: spre Cercul Polar

În aceste zile am văzut o ofertă deosebită la Paralela 45 - o croazieră spre Cercul Polar, care include Germania, Scoţia, Islanda, Olanda.
Este o destinaţie provocatoare, despre care consider că se cuvin câteva cuvinte, fiind o croazieră pe care mi-aş dori s-o pot face la un moment dat...
Croaziera se face cu nava MSC Magnifica, un adevărat paradis plutitor, de dimensiuni copleşitoare.
Hamburg, Germania
Din Bucureşti la Hamburg nu există curse aeriene directe, una dintre cele mai bune variante fiind cu KLM, prin Amsterdam. În Hamburg sunt multe de făcut, un material în acest sens publicându-l aici în urmă cu puţin timp.
Lerwick, Scoţia
Este cel mai nordic oraş din Scoţia, fiind centrul administrativ al Insulelor Shetland. Se află pe malul estic al insulei Mainland, la 160 km de coasta nordică a Scoţiei, la 340 km de Aberdeen şi 370 km de Bergen (Norvegia). Probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din Lerwick este Fortul Charlotte, construit în anul 1665. Se află în centrul localităţii şi are 5 laturi şi bastioane care ies în afară la fiecare colţ.
Akureyri, Islanda
Este prima localitate din Islanda în care poposeşte această croazieră. Este un oraş portuar, situat pe malul râului Glera, care se varsă în fiordul Eyjafjordur. Se află la 50 km sud de Cercul Polar, fiind baza de plecare spre insula Grimsey sau cascadele Aldeyjarfoss, Godafoss sau lacul Myvatn. Aici se află câteva muzee, precum şi o frumoasă grădină botanică.
Isafjordur, Islanda
Este un orăşel superb, situat în nord-vestul Islandei. Aici se află un muzeu maritim, iar în apropiere se află cea mai frumoasă cascadă din zonă - Dynjandi (Fjallfoss).
Reykjavik, Islanda
Este capitala Islandei, fiind situată într-un golf larg, înconjurat de munţi şi de o zonă de izvoare termale. Blue Lagoon este o faimoasă piscină, un spa geotermal, aflat în mijlocul unui câmp de lavă, la mică distanţă de capitală. Oraşul este dominat de silueta unei biserici luterane, un adevărat simbol al oraşului. În jurul capitalei se află şi Parcul Naţional Thingvellir - unic din punct de vedere geologic, aici putându-se vedea limitele plăcilor tectonice pe uscat.
Kirkwall, Scoţia
Este cel mai mare oraş din insulele Orkney, din nordul Scoţiei. Oraşul se află în partea de nord a insulei Mainland. Catedrala Sf. Magnus, construită în stil romanic, este cel mai apreciat obiectiv turistic din acest oraş scoţian. Alături de ea se află ruinele unui palat, care a aparţinut unui episcop din perioada medievală.
Amsterdam, Olanda
Ultimul popas al acestei croaziere înaintea de revenirea la Hamburg este Amsterdam. Am avut plăcerea şi bucuuria de a vizita Amsterdamul în primăvara anului trecut, astfel că mai multe povestiri şi - sper eu - lucruri interesante despre acest frumos oraş batav găsiţi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu