marți, 7 ianuarie 2014

O destinaţie cu adevărat exotică: insulele Capului Verde

Este una dintre destinaţiile care are potenţial să devină o adevărată atracţie turistică pentru amatorii vacanţelor exotice. Arhipelagul format din 10 insule se află în Oceanul Atlantic, la 570 km de coasta vestică a Africii.
O caracteristică extrem de atractivă este vremea foarte prietenoasă, pe parcursul întregului an temperatura fiind peste 25 de grade. Cât despre zilele ploioase - acestea nu sunt mai mult de 7-8 într-un an... În plus, briza oceanului face atmosfera respirabilă, nici vara nefiind căldura toridă specifică acelei zone.
Faţă de România este o diferenţă de 4 ore de fus orar. Pentru intrarea în această ţară este nevoie de paşaport şi de viza, aceasta obţinându-se pe aeroportul din insulele Capului Verde contra sumei de 25 euro.
Atracţii turistice în insulele Capului Verde, văzute de turistu.ro:
  • Principalele atracţii ale Capului Verde sunt resorturile de lux şi plajele spectaculoase. Plajele sunt incredibil de late, iar nisipul de o culoare şi de o fineţe rară. Cele mai bune plaje le veţi găsi în Sal şi Boa Vista.
  • Datorită potenţialului natural, insulele sunt locul excelent pentru practicarea surfinguluiyachtingului şi a kitesurfingului.
  • Dacă sunteţi amatori de scufundări, puteţi oricând să faceţi asta. Veţi admira câteva epave foarte vechi şi o faună bogată.
  • Dacă vă programaţi concediul în Capul Verde între iulie şi octombrie, veţi avea ocazia să vedeţi ţestoase de mari dimensiuni (Caretta Caretta) care vin aici să-şi depună ouălele. Este al treilea loc din lume ca importanţă şi mărime, din acest punct de vedere.
  • Închiriaţi o bărcuţă şi ieşiţi în larg la pescuit. S-ar putea să vă alegeţi cu câteva trofee.
  • Dacă rataţi ţestoasele din timpul verii, atunci poate reuşiţi să vizitaţi Capul Verde în februarie. De Miercurea Paresimilor are loc cel mai important carnaval al insulelor. Carnavalul Mindelo de pe Insula Sao Vicente strânge anual câteva zeci de mii de oameni, aceştia dansând pe străzi în costume viu colorate.
  • Eu nu am reuşit să ajung pe insula Fogo, dar am înţeles că vulcanul chiar merită să fie vizitat. O privelişte spectaculoasă se deschide asupra întregului arhipelag de acolo.
  • Dunele de nisip de pe insula Boa Vista sunt excelente pentru un safari. Veţi fi acompaniaţi în permanenţă de culoarea turcoaz a Atlanticului.
  • Cidade Velha e un orăşel aflat la doar 15 km de Praia şi se află în patrimoniul UNESCO. Cea mai veche biserică din ţară care a fost construită în 1495 o veţi găsi aici.
  • Santa Antao este cea mai frumoasă insulă vizitată de mine. Străduţele care şerpuiesc printre stâncile înalte ce se prăbuşesc în ocean sunt pur şi simplu incredibile. Vă recomand un tur de o zi pe această insulă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu