duminică, 19 ianuarie 2014

O excursie de o zi din Paris: Auvers-sur-Oise

Printre multele variante de excursii de o zi din Paris se numără şi o localitate mai puţin cunoscută, cu un nume care nu spune prea multe cel puţin publicului românesc: Auvers-sur-Oise. 
Dar dacă vă spun că aici a trăit, a pictat şi a murit celebrul pictor Vincent Van Gogh, atunci poate este un motiv suficient de bun pentru a străbate cei 27 km care leagă centrul Parisului de micuţa localitate din nordul său.
Van Gogh nu este singurul care s-a stabilit şi a lucrat aici în secolul al XIX-lea, alături de acesta, în diferite perioade venind aici Cezanne, Daubigny sau Pissarro, ca să amintesc numai câteva nume.
Van Gogh a venit la Auvers-sur-Oise şi s-a stabilit aici după doctorul său, Paul Gachet. S-a stabilit la pensiunea L'Aubarge Ravoux, unde a trăit ultimele luni din viaţă şi unde a pictat câteva tablouri care au rămas celebre în istoria acestei arte. Astăzi, pensiunea, la parterul căreia se află un restaurant, se poate vizita, inclusiv dormitorul care i-a aparţinut lui Van Gogh. 
Aceasta este priveliştea de la fereastra camerei în care s-a stins Van Gogh
De asemenea, în Auvers-sur-Oise puteţi vedea şi mormântul lui Vincente Van Gogh.
La Auvers-sur-Oise se poate ajunge cu trenul, localitatea fiind deservită de două staţii unde opresc trenuri locale, care pleacă din staţia Paris Nord (călătoroia durează 35 de minute), sau prin intermediul unei excursii de o zi organizată de una din multele agenţii de turism din capitala franceză.
Dacă tot ajungeţi în această mică localitate, poate nu ar fi rău dacă v-aţi încheia excursia aici şi cu o vizită la Castelul d'Auvers-sur-Oise, prilej cu care veţi putea vedea un tur multimedia în lumea impresioniştilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu