vineri, 24 ianuarie 2014

O excursie de o zi din Paris: Barbizon - Fontainebleau - Vaux le Vicomte

Nu ştiu ce rezonanţe are pentru fiecare dintre voi acest nume, Barbizon, dar este locul devenit faimos în secolul al XIX-lea datorită artiştilor Milet, Rousseau şi Stevenson. Aşa cum Monet a făcut celebră în întreaga lume, prin tablourile sale, grădină din Giverny, tot aşa Barbizon este recunoscut pentru că aici a existat o adevărată şcoală de pictură.
Barbizon este o micuţă localitate, având aproximativ 1.500 locuitori şi fiind situată la aproximativ 60 km sud de Paris.
Sunt numeroase agenţii de turism care fac excursii de o zi din Paris în această zonă, poate ne nedrept, mai puţin vizitată. Sigur, în Barbizon se vizitează un muzeu al Şcolii de pictură de aici, în care se regăsesc opere ale majorităţii pictorilor care au trecut pe aici sau au fost influenţaţi de curentul creat la Barbizon. Trebuie spus că unul dintre aceştia este şi românul Nicolae Grigorescu.
După ce  vizitaţi Barbizon, traversaţi pădurea spre Castelul Fontainebleu, reşedinţa favorită a regilor şi împăraţilor francezi timp de peste 800 de ani.
Castelul este minunat, dar şi grădinile merită văzute, iar în funcţie de anotimpul în care faceţi această excursie sau de starea vremii, o plimbare prin grădini poate fi chiar mai frumoasă decât vizitarea castelului propriu-zis. Biletul de acces la castel costă 15,50 euro.
Înainte de a vă întoarce la Paris, rezervaţi-vă timpul necesar pentru a vizita în Vaux le Vicomte opera de artă a lui Nicolas Fouquet, care l-a inspirat pe Ludovic al XIV-lea la ridicarea palatului de la Versailles. Numai acestui castel ar merita să-i alocaţi o zi întreagă, pe lângă castelul propriu-zis şi grădinile fabuloase, putându-se vizita aici şi un Muzeu al Trăsurilor. Un bilet de acces la acest castel costă 16.50 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu