sâmbătă, 25 ianuarie 2014

O excursie de o zi din Paris: castelul Chantilly

Sunt atât de multe castele în jurul Parisului încât vă va fi greu să alegeţi câteva pentru a le vizita. Fiecare are farmecul său particularitatea sau unicitatea sa, astfel că o alegere este extrem de dificilă. Sigur, sunt celebre castelele de pe valea Loarei, v-am mai prezentat pe acest blog şi alte castele, dar castelul Chantilly vă va îngreuna misiunea de a alege o eventuală viitoare excursie de o zi din Paris.
Castelul Chantilly este situat în orăşelul Chantilly, la aproximativ 50 km nord-erst de Paris.
Construcţia sa a început în anul 1560 de Anne de Montmorency, fiind locuit în secolul al XIX-lea de Henric de Orleans, fiul lui Ludovic Filip al Franţei. Castelul aparţine astăzi Institutului Francez şi este renumit pentru colecţia sa picturi, dar şi pentru minunantele grădini şi pentru herghelia sa.
La castelul Chantilly puteţi ajunge cu maşina (proprie sau închiriată), cu un microbuz al unei agenţii turistice din capitala franceză sau cu trenul - fie SNCF, de la Garde du Nord din Paris 24 minute până la Chantilly - Gouvieux; sau RER, de la Chetelet-Les Halles 45 minute până la Chantilly - Gouvieux. De la gară până la castel un taxi vă costă 8 euro sau puteţi face o plimbare, prin care veţi descoperi şi orăşelul Chantilly.
Biletul de acces pe domeniul unde se află castelul Chantilly costă 18 euro, fiind nevoie să achitaţi alţi 10 euro dacă doriţi să asistaţi şi la un show al cailor de rasă din herghelia de aici. De asemenea, sunt o sumedenie de alte variante de acces, în funcţie de ce vă doriţi să faceţi şi să vedeţi.
În a doua duminică a lunii iunie, în timpul sărbătorii Dianei Hermes, aici pe domeniul Chantilly are loc o renumită competiţie hipică dedicată mânjilor de trei ani, dincolo de spectacolul sportiv fiind un moment în care se etalează cele mai extravagante pălării... ceva ce n-a văzut... Parisul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu