miercuri, 22 ianuarie 2014

O excursie de o zi din Paris: Catedrala din Chartres

Aşa cum Parisul oferă o multitudine de posibilităţi de explorare, şi împrejurimile sunt la fel de atractivitate şi de diversificate, existând numeroase variante de excursii. V-am prezentat în ultimele zile numeroase variante de excursii de o zi. Sau chiar de mai multe zile... O altă variantă pentru o excursie de o zi este orăşelul Chartres, dominat de o superbă catedrală.
Catedrala Notre Dame de Chartres este o catedrală catolică de rit latin, situată în oraşul Chartres, aflat la 80 km sud-vest de capitala Franţei, Paris.
Este considerată cea mai reprezentativă, completă şi bine conservată catedrală în stil gotic. A fost construită la începutul secolului al XIII-lea, ridicarea ei durând aproximativ 30 de ani. Este un important loc de pelerinaj, catedrala dominând nu numai oraşul Chartres, ci şi întreaga câmpie, putând fi văzută de la zeci de kilometri. În anul 1979, catedrala a fost inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
Cei care ajung aici, merită şi să viziteze interiorul catedralei, vitraliile fiind absolut superbe.
După ce vă veţi lua ochii de la vitralii, uitaţi-vă şi pe jos: veţi vedea un labirint unic, pe care mulţi pelerini chiar îl parcurg.
Cum se ajunge la Chartres
Sunt mai multe variante. Puteţi alege varianta comodă, dar ceva mai scumpă, a unei agenţii de turism din Paris, care fac excursii şi la Chartres. Dacă aveţi o maşină sau închiriaţi una, vă veţi putea face singuri traseul. Pentru a ajunge în acest oraş puteţi alege şi varianta trenului. De la Paris, din Gara Montparnasse, luaţi un tren în direcţia Rambouillet şi coborâţi la Chartres. Călătoria durează o oră şi un sfert, iar un bilet la clasa a doua costă 30,40 euro. Odată ajunşi în Chartres vă va fi foarte uşor să găsiţi catedrala, care se vede din orice punct.
În privinţa Catedralei există numeroase variante de acces - tur clasic, un tur al criptei, accesul la unul dintre turnuri, cu o înălţime de 70 metri, preţul maxim fiind de 8 euro. Mai multe detalii privind tarifele, precum şi programul pentru fiecare tur în parte, aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu