joi, 16 ianuarie 2014

O excursie de o zi din Paris: Disneyland

V-am prezentat zilele trecute câteva variante de excursii de o zi din Paris, pentru cei care mergeţi în superba capitală franceză. Am vorbit mai întâi despre Le Mont Saint Michel, apoi despre Versailles. În materialul de faţă vă vorbesc despre o altă destinaţie de o zi pentru o excursie din Paris: Disneyland.
Disneyland Paris se află în Marne la Vallee, o localitate aflată la 32 km est de centrul capitalei franceze.
Disneyland Paris cuprinde două parcuri tematice (Disneyland Park şi Walt Disney Studio Park), un centru comercial, spaţii de divertisment, restaurante şi şapte hoteluri. Disneyland Park s-a deschis pe 12 aprilie 1992, fiind al doilea parc Disney deschis în afara Statele Unite, după cel de la Tokyo, iar Walt Disney Studio Park s-a deschis pe 16 martie 2002.
În anul 2009, Disneyland a fost vizitat de 15,4 milioane turişti, fiind cel mai vizitat loc de vacanţă din Franţa şi din Europa.
Disneyland Park cuprinde Frontierland, Adventureland, Fantasyland, Discoveryland şi populare Main Street USA. În Walt Disney Studio Park există studiouri de desene animate şi chiar un Bulevard Hollywood. De asemenea, tot aici există Disney Village şi lacul Disney, în jurul acestuia din urmă aflându-se nu mai puţin de trei hoteluri.
Dacă staţi mai multe zile şi alegeţi o singură zi pentru a o dedica Disneyland-ului, puteţi ajunge aici cu un tren RER. Un bilet de o zi de acces în Disneyland costă 56 euro, dacă achiziţionaţi biletul online.
În schimb, dacă vreţi să staţi mai multe zile, este mult mai avantajos să vă cazaţi la unul dintre hotelurile din resort. Nu costă mai mult decât un hotel bun din Paris şi, în plus, aveţi incluse în costul cazării biletele de acces în parc, ca să nu mai vorbim de economia de timp pe care o faceţi. Dacă vreţi să ajungeţi direct la Disneyland de la aeroport, atât de la Beauvois, cât şi de la Aeroportul De Gaulle există autobuze directe către celebrul parc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu