duminică, 12 ianuarie 2014

O excursie de o zi din Paris: Le Mont Saint Michel

Este unul dintre cele mai vestite repere turistice din lume - Le Mont Saint Michel. Nu se ajunge prea uşor... Ideal e să închiriaţi o maşină şi să staţi câteva zile prin zonă şi să vă puteţi bucura în tihnă de frumuseţea acestei cetăţi, acestei insule, şi dimineaţa devreme şi seara târziu, atunci când fluxurile de turişti încă nu au venit sau au plecat deja.
Pentru cei care nu au timp sau nu pot face aşa ceva, trebuie să se mulţumească doar cu o excursie de o zi din Paris.
Sunt multe agenţii de turism care oferă excursii de o zi din Paris, în general, cu microbuze. Drumul dus-întors durează aproape 10 ore şi trebuie să vă înarmaţi cu răbdare, dar şi cu starea necesară pentru a accepta un program făcut de ghid, în care este recomandat să vă încadraţi. O astfel de excursie din Paris costă în jur de 100 euro/persoană. îm funcţie de agenţia pe care o alegeţi.
Le Mont Saint Michel este o insulă de granit aflată la aproximativ 1 km de coasta nord-estică a Franţei, în dreptul graniţei dintre Normandia şi Bretania. În secolul al VIII-lea, aici a fost ridicată o capelă, devenită între timp abaţie şi care funcţionează şi astăzi. Vizitarea ei costă 9 euro, iar în fiecare zi la ora 12.15 are loc o slujbă religioasă.
Unul dintre cele mai celebre localuri de pe insulă este La Mere Poulard, un local destul de scump, dar cu bucate delicioase. Omleta de aici este renumită nu numai în Franţa...
Cei care au fost pe insulă, din punct de vedere culinar, recomandă biscuţii de Mont Saint Michel.
Un spectacol pe care îl puteţi savura dacă staţi mai multe zile în zonă este momentul fluxului şi refluxului, atunci când diferenţa poate ajunge şi la 15 metri. Există şi nisipuri mişcătoare, astfel încât se recomandă să nu vă aventuraţi în jurul insulei fără un ghid.
Le Mont Saint Michel este excursia de o zi din Paris care mă atrage cel mai mult, această insulă exercitând un adevărat magnetism asupra oricărui turist, mai ales a unuia îndrăgostit de fotografie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu