sâmbătă, 25 ianuarie 2014

O excursie de o zi din Paris: Londra!

Cum... Londra?! Ei bine, da! Există posibilitatea ca stând în concediu la Paris să poţi face o excursie de o zi la Londra. În plus, aveţi ocazia de a experimenta o călătorie cu trenul Eurostar prin tunelul de sub Canalul Mânecii.
Trenul Eurostar pleacă din Paris de la Gare du Nord
şi soseşte la Londra în gara St. Pancras, situată în apropiere de zona centrală.
Am făcut o simulare pe site-ul Eurostar pentru data de 15 februarie, existând următoarea variantă: Paris 7.13 - 8.30 Londra; Londra 19.01 - 22.17 Paris. Preţ: 210 euro.
Ce puteţi face la Londra de la 9 dimineaţa şi până la 6 seara?
Este imposibil să vezi Londra într-o singură zi! Plecând de la această premiză puteţi face exact ceea ce vreţi sau ceea ce simţiţi, important fiind doar să vă simţiţi bine şi să savuraţi experienţa. Dacă aţi mai fost la Londra, puteţi alege ceva ce nu aţi apucat să faceţi în precedentele vacanţe în capitala britanică. În schimb, dacă sunteţi prima dată în oraşul de pe Tamisa, vă propun câteva repere turistice.
De la gara St. Pancras puteţi ajunge foarte uşor - folosind transportul în comun, de preferat metroul - la Turnul Londrei,
unde puteţi intra să vedeţi bijuteriile coroanei britanice sau puteţi merge mai departe la Tower Bridge,
unul dintre simbolurile Londrei.
De aici, pe malul Tamisei puteţi ajunge la Catedrala St. Paul.
Tot înainte, puteţi ajunge la Piaţa Trafalgar,
kilometrul zero al capitalei britanice. Până la poarta Palatului Buckingham
mai este foarte puţin, aşa că este un ocol care merită. În apropiere se află şi Parlamentul, celebra clădire Westminster cu şi mai celebrul turn care adăposteşte Big Ben-ul.
Traversaţi Tamisa pe podul din dreptul Big Ben. Veţi avea ocazia unor fotografii superbe... Pe malul celălalt al Tamisei, vă sugerez să urcaţi în London Eye,
de unde puteţi avea o imagine panoramică a Londrei.
Timpul s-a cam terminat, aşa că metroul este soluţia cea mai bună pentru a ajunge înapoi la gara St. Pancras şi, apoi, întoarcerea la Paris.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu