sâmbătă, 18 ianuarie 2014

O excursie de o zi din Paris: mini-Franţa din Elancourt

Parisul oferă numeroase modalităţi de petrecere a multor zile... Puteţi sta o săptămână lejer, fără să vă plictisiţi şi fără să repetaţi traseul... Dar pentru cei care doresc şi să evadeze din frumoase metropolă am prezentat mai multe variante de excursii pentru o zi, cele mai multe putând fi prelungite la mai multe zile, dacă vă permiteţi, mai ales din punct de vedere al timpului.
În rândurile de faţă vă propun o excursie de o zi din Paris la Elancourt, acolo unde se află un parc prezentând Franţa în miniatură.
Este cel mai mare parc de acest fel din Europa,
întinzându-se pe mai mult  de 5 hectare şi având 116 monumente şi peste 150 de peisaje reconstituite - sate, castele şi un circuit de 3,5 kilometri de trenuleţe. Aici puteţi găsi de la Le Mont Saint Michel la Saint Tropez-ul de pe Coasta de Azur, de la Versailles şi castelele de pe valea Loarei până la biserici, pieţe, gări sau aeroporturi, nelipsind nici reperele Parisului - Turnul Eiffel, Sacre Coeur, Arcul de Triumf şi multe altele.
Am avut ocazia să vedem un astfel de parc, miniEuropa din Bruxelles, iar experienţa pot spune că este una foarte plăcută.
Biletul de acces în miniFranţa costă 20,50 euro (în perioada 2 iulie - 2 septembrie) şi 19,50 euro (în restul anuluii), oferindu-vă acces atât la zona miniaturilor, cât şi la parcul de distracţii. Există şi alte variante şi combinaţii de bilete, în funcţie de ce vă doriţi să faceţi şi să vedeţi. Aici se poate ajunge cu transportul public din Paris (RER) până la staţia Le Verriere, iar de aici există autobuze care vă duc până la parc. Elancourt este la aproximativ 30 km de centrul Parisului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu