marți, 14 ianuarie 2014

O excursie de o zi din Paris: Versailles

Este, poate, cea mai faciilă şi, implicit, cea mai frecvent realizată excursie de o zi din Paris - Versailles. Locul din care s-a condus ţara mulţi ani, Curtea, cu tot fastul ei... Un castel fabulos, poate cel mai celebru din lume, grădini fastuoase, toate te fac pentru o zi să te simţi rege. Poate nu Regele Soare, dar... rege.
La Versailles se ajunge foarte uşor cu trenul. Din orice staţie din centrul Parisului poţi lua un tren RER pe linia C până la Versailles. Călătoria durează cam 35-40 minute, iar de la staţia de tren se mai fac vreo 10 minute până la poarta domeniului.
Biletul pentru a vizita tot ce este disponibil la Versailles costă 18 euro şi poate fi achiziţionat şi online, ceea ce vă scuteşte de o coadă la ghişeele de bilete.
Vizitarea palatului este extrem de interesantă, dar destul de greoaie, din cauza aglomeraţiei. În schimb, merită! De departe, cea mai celebră, dar şi cea mai spectaculoasă este Sala Oglinzilor. Sunt impresionante, de asemenea, şi sălile largi cu tablouri de dimensiuni foarte mari, cu episoade din istoria regală a Franţei.
Mult mai spectaculoase sunt grădinile, fântânile şi vă sfătuiesc - ca unul care a fost de două ori aici - să vă plimbaţi pe jos până la Trianon şi la celelalte repere importante de pe domeniul Versailles.
Trianon

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu