marți, 28 ianuarie 2014

O excursie de o zi din Viena: Abaţia Melk

Capitala Austriei oferă numeroase modalităţi de petrecere plăcută a timpului unei vacanţe, dar şi în afara celebrei metropole se găsesc lucruri interesante de făcut. Unul dintre acestea este o vizită la Abaţia Melk, unul dintre simbolurile Austriei, aceasta fiind de altfel considerată reprezentativă şi pentru parcul Mica Europa din Bruxelles.
Abaţia Melk - un material despre un tur complet al acestei abaţii găsiţi aici (un blog care mie mi-a plăcut), astfel că eu nu am să vă mai spun mare lucru, decât că merită! Pe deplin!
Abaţia are o istorie de peste un mileniu, iar din tot circuitul prezentat sala de marmură şi terasa cu vedere panoramică asupra văii Dunării mi s-au părut cele mai spectaculoase.
Intrarea la Abaţia Melk costă 7 euro, dar indiferent de modalitatea în care alegeţi să vizitaţia Abaţia Melk (printr-o agenţie, pe cont propriu, cu maşina sau cu trenul) făceţi-vă timp şi pentru o plimbare prin grădina Abaţiei.
De asemenea, merită o scurtă plimbare şi prin orăşelul Melk.
Aşa cum spuneam şi mai devreme, de la Viena există mai multe modalităţi de a ajunge la Melk. Dacă sunteţi cu maşina sau închiriaţi una, problema e ca şi rezolvată. O altă variantă, chiar foarte bună, cu orar bun şi preţ acceptabil este trenul. De asemenea, sunt oferte şi ale agenţiilor de turism din Viena, dar în general acestea sunt mai avantajoase dacă alegeţi să vedeţi mai multe lucruri într-o singură zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu