duminică, 26 ianuarie 2014

O excursie de o zi din Viena: Bratislava

După ce v-am prezentat pe parcursul mai multor episoade posibilităţile de excursie de o zi din Paris, începând de astăzi voi face acelaşi lucru dar pentru un alt oraş european drag sufletului nostru - Viena.
Vă povesteam cu ceva timp în urmă (aici) cum am ajuns în parcul din jurul Turnului Dunării, după ce ratasem posibilitatea unei excursii de o zi, cu vaporul pe Dunăre, la Bratislava, capitala Slovaciei, aşa că tocmai cu această excursie am să încep şirul variantelor de excursii de o zi din capitala Austriei.
Cu un catamaran rapid Twin City Liner ajungeţi în 75 de minute de la Viena la Bratislava.
Cursele sunt operate de DDSG Blue Danube şi este aproape obligatoriu să achiziţionaţi biletul online, direct de pe site-ul lor, cât mai din timp posibil.
În general, plecările din Viena sunt la orele 8.30, 9.00, 12.30, 16.30, 18.00, iar întoarcerile din Bratislava sunt la orele 10.30, 14.30, 16.00, 18.30, 22.30, cu câteva mici excepţii privind week-end-urile şi sărbătorile. Costul unui bilet dus-întors este de 60 euro (luni-vineri), 70 euro (week-end şi sărbători) sau 40 euro (pentru plecările seara din Viena şi întoarcerea dimineaţa din Bratislava). Astfel, cu atenţie puteţi avea la dispoziţie lejer 6 ore pentru a vizita capitala slovacă.Plecarea din Viena are loc din apropierea podului Schwedenplatz.
La Bratislava merită văzute podul Nove Mesty, cu restaurantul - scump! - din vârful capătului său dinspre cartierul Petrzalka,
dar şi cu o terasă panoramică ce oferă vederi unice (6.50 euro - accesul cu liftul numai la terasă);
Castelul Bratislava, situat pe o colină chiar deasupra Dunării (intrarea liberă);
Catedrala Sf. Martin, pe al cărui turn ascuţit o fost montată o replică a coroanei Sf. Ştefan, ca un semn că aici între 1563 şi 1830 au fost încoronaţi 11 regi ai Ungariei şi 8 regine (intrarea - 2 euro);
Biserica Franciscană, datând din anul 1297, cea mai veche din oraş;
Piaţa Principală sau Hlavne Namestie;
Încercaţi să nu alergaţi de la un obiectiv la altul, în încercarea de a bifa cât mai multe de pe listă. Făceţi-vă timp pentru a savura în tihnă farmecul oraşul vechi, cu străduţele sale, pe unele având ocazia să descoperiţi statui ieşind din pavaj sau chiar din pereţi. Cea mai celebră este a unui paparazzi, care aşteaptă la intrarea/ieşirea dintr-un restaurant.
Apoi, seara - cât mai târziu, pentru că o croazieră nocturnă pe Dunăre în miezul verii poate fi o experienţă memorabilă - vă veţi îndrepta spre cheiul Dunării pentru înapoierea la Viena.

Un comentariu:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere