sâmbătă, 18 ianuarie 2014

O excursie de o zi din Paris: o plimbare prin Champagne... Regiunea Champagne

Continui serie posibilităţilor de explorare a împrejurimilor Parisului cu un nou episod, dedicat de această dată regiunii Champagne.
Este una dintre excursiile de o zi cele mai atractive care se pot face din Paris, mai ales că veţi avea posibilitatea să gustaţi o şampanie autentică.
Un astfel de tur de o zi organizat de o agenţie din Paris costă cam la 119 euro/persoană, dar veţi ieşi mai ieftin dacă închiriaţi o maşină şi vă plimbaţi în voie prin regiune, vizitând ce, cât şi cum vreţi.
Oraşul Epernay este principalul producător de vin şi locul de başintă al unor nume ilustre pentru cunoscători – Mercier, Mumm, Veuve Cliquet şi faimoasa Moet & Chandon, care produce celebra şampanie Dom Perignon. Aveţi posibilitatea să vizitaţi pivniţe, să degustaţi vinuri, să apreciaţi savoarea şi textura şampaniei.
În aceeaşi regiune Champagne se mai află localităţile Reims (aflată la 129 km est-nordest de Paris) şi Langres, cea dintâi adăpostind Catedrala Notre Dame de Reims, cândva catedrala pentru încornonarea regilor Franţei. Are o vechime de peste 800 de ani şi este unul dintre cele mai elegante exemple ale arhitecturii franco-romane din secolul al XI-lea.
Langres este un oraş istoric, înconjurat de metereze cu o lungime de 3,5 km, folosite în trecut ca zid de apărare. Acum, turnurile şi porţile bastionului oferă o privelişte de vis asupra oraşului. Casele şi clădirile pe jumătate din lemn înconjoară partea veche a Muzeului Troyes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu