luni, 6 ianuarie 2014

Safari în Kenya

În urmă cu câteva zile, atunci când v-am prezentat idei de vacanţă pentru ianuarie, una dintre variantele oferite era un sejur în Kenya, al cărui principal punct de atracţie nu poate fi decât un safari.
În Kenya ai avantajul că puteţi în aceeaşi vacanţă să vă desfătaţi la soare pe o superbă plajă la Oceanul Indian, să faceţi un safari de neuitat şi să vă bucuraţi de luxul oferit de majoritatea resorturilor de aici. Deocamdată, mă voi referi doar la safari...
În Parcul Naţional Tsavo Est din Kenya aveţi facilităţi de cazare la Voi Safari Lodge, 3 stele, sau Ashnill Aruba Lodge. Parcul adăposteşte multe animale, în special renumiţii elefanţi roşii Tsavo, rinoceri, bivoli, lei, leoparzi, hipopotami, crocodili, antilope Kudu şi peste 500 de specii de păsări! Vei putea admira minunatul dig Aruba, care se află pe malul de nord al râului, precum şi Mudanda Rock – locul de întâlnire a mii de elefanţi. Platoul Yatta, cel mai lung platou de lavă vulcanică din lume, este un paradis ornitologic care atrage o sumedenie de specii de păsări din toata lumea. În cadrul safariurilor organizate zilnic, vei fi martorul unui adevărat spectacol al naturii!
Foarte aproape de capitala Nairobi există Nairobi National Park – este parcul naţional al capitalei. Au girafe, zebra şi elefanţi, dar are două dezavantaje majore - este foarte aglomerat şi este survolat de avioanele care aterizează la Nairobi, aeroportul aflându-se destul de aproape, astfel că e greu să ai sentimentul acela că eşti într-un documentar National Geographic când deasupra ta şi a girafei aterizează un Boeing!
Masai Mara National Park este locul în care sunt făcute cele mai multe dintre filmările care prezintă safariuri în Kenya. Este, poate, cel mai mare parc, este vast, sunt foarte puţini pomi şi poti vedea tot ce mişcă de departe. Are o faună foarte diversa. Are şi câteva sate de masai (triburi de războinici care locuiesc prin interiorul Kenyei, Ugandei şi Tanzaniei) de protocol, numai bune de vizitat pentru un safari uman. Pe aici trec turmele de antilope gnu în marea lor migraţie, pe aici e şi râul acela faimos în care sunt atacate de crocodili! În plus, o atracţie cam scumpă, dar extrem de spectaculoasă este să zbori deasupra savanei cu balonul!
Nakuru National Park se evideanţiază prin existenţa unui lac, unde este un adevărat paradis roz, dominat de păsările flamingo. Priveliştea este senzaţională, senzaţia unică...
Naivasha National Park este singurul unde nu există carnivore, astfel că sunt permise şi plimbările pe jos, în toate celelalte având voie să cobori din maşini doar în locuri special amenajate. Vă puteţi plimba - pe jos sau cu biciclete - printre zebre, girafe şi antilope de tot felul.
Un lucru comun tuturor rezervaţiilor şi drmurilor din Kenya este starea foarte proastă, astfel că trebuie să te aştepţi să fii zdruncinat la maximum, iar cei care au probleme cu stomacul nu se vor simţi foarte confortabil prin hârtoapele din Kenya. În schimb, peisajul şi animalele sunt superbe.
Sigur, mai sunt şi alte  parcuri-rezervaţii în Kenya, fiecare având farmecul său. Orice variantă aţi alege. nu vă veţi păcăli, pentru că experienţa va fi una cu adevărat memorabilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu