sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Stuttgart - o plimbare în oraşul lui Daimler, Maybach şi Porsche

Am un prieten care a fost în urmă cu ceva vreme la Stuttgart, în sud-vestul Germaniei, un oraş dominat de industria automobilistică, dar şi de tehnologia modernă, Stuttgart deţinând recordul în întreaga Uniune Europeană privind procentul de angajaţi în industria de înaltă tehnologie!
Înainte de a parcurge la pas zona centrală a acestui frumos oraş, trebuie spus că
aici au fost inventate aatât motocicleta, cât şi automobilul cu patru roţi, ambele de Gottliber Daimler şi Wilhelm Maybach, şi tot aici a fost construit prototipul maşinii Volkswagen Beetle, după proiectele lui Ferdinand Porsche.
Sunt mai multe lucruri care merită văzute în Stuttgart: Castelul Vechi, Schlossplatz, Konigstrasse, Schillerplatz, Gara Centrală, Turnul de televiziune, muzeele Mercedes şi Porsche, Grădina Botanică şi Grădina Zoologică sau lacul Max Eyth. De asemenea, dacă timpul vă permite, la 15 km nord de Stuttgart se află Palatul Ludwigsburg, supranumit "Versailles-ul Svabiei" şi care este cel mai mare palat în stil baroc din Germania.
În Stuttgart puteţi vedea stadionul "Mercedes Benz Arena", unde joacă VfB Stuttgart. Există mai multe variante de tururi pentru vizitarea acesteia, care costă între 7 şi 29 euro.
Există curse directe de avion între Bucureşti şi Stuttgart. Cursele sunt operate de Blue Air, în orarul de vară 2014, programul acestora fiind în fiecare zi de marţi, joi şi sâmbătă, cu plecarea din Bucureşti la 7-05, aterizarea la 8.30, şi întoarcerea la 14.10 din Stuttgart, cu aterizarea la Otopeni la 17.25. De la aeroport în oraş sunt 13 km, iar cu trenul se ajunge destul de repede, în maximum 30 de minute putând ajunge din centrul oraşului în aeroport.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu