sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Un muzeu unic - Museo Ferrari de la Maranello

Nu există împătimit al automobilismului care să nu-şi dorească să ajungă la Maranello, unde să vadă Museo Ferrari. Este un muzeu unic în care veţi avea prilejul unei incursiuni în lumea roşie a cailor putere cu sigla "căluţului cabrat" pe bord.
Museo Ferrari se află în localitatea Maranello, la 18 km de Modena, în imediata vecinătate a fabricii Ferrari şi a circuitului Fiorano.
Muzeul este dechis zilnic, cu excepţia sărbătorilor, între orele 9.30 - 18.00 (1 octombrie - 30 aprilie) şi 9.30 - 19.00 (1 mai - 30 septembrie). Biletul de acces în muzeu costă 15 euro. Există un autobuz care pleacă din Gara Modena şi care face legătura cu acest muzeu, având plecare la fiecare jumătate de oră.
În afara admirării evoluţiei maşinilor marca Ferrari de la primele modele şi până la modernele monoposturi de Formula 1 din zilele noastre, aveţi ocazia aici să faceţi un tur al fabricii Ferarri, un  tur al circuitului, dar şi să exploraţi senzaţia Formula 1 pe simulator, o tură de 7 minute, care reproduce până la detaliu circuitul de la Monza costând 25 euro. Bineînţeles că aici există şi un magazin, de unde puteţi cumpăra suveniruri cu sigla Ferrari.
La Modena, oraşul lui Pavarotti, se ajunge destul de uşor. Există curse aeriene între Bucureşti şi Bologna. La Blue Air, în orarul de vară 2014, există zboruri în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică, plecarea fiind la ora 12.25 de la Otopeni, aterizarea la Bologna la 13.40, iar întoarcerea la 14.20 cu sosirea pe Otopeni la 17.20. Şi Wizz Air operează zboruri low-cost directe între cele două oraşe, programul din vara 2014 fiind următorul: lunea, miercurea, vinerea şi duminica, plecare de la Otopeni la 6.00, aterizarea la Bologna la 7.10, întoarcerea la 7.40 şi aterizarea la Otopeni la 10.40. Din Bologna până la Modena (sunt 57 km) se poate lua un autobuz (11 euro) sau trenul, cu acesta existând legături bune şi din Milano.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu