joi, 2 ianuarie 2014

Un top al parcurilor tematice din Europa

Parcurile tematice reprezintă un interesant pol de atracţie turistică. O mai mare amploare au în Statele Unite, dar şi pe Bătrânul Continent există destule astfel de parcuri, care vă pot oferi experienţe memorabile. Topul pe care vi-l prezint nu are la bază vreun criteriu anume, ordinea fiind mai degrabă aleatorie.
Disneyland Paris
Situat în Marne, la 32 km de Paris, Disneyland-ul francez cuprinde două secţiuni:
Walt Disney Studios şi Disneyland Park, alături de 7 hoteluri, două centre de convenţii, un teren de golf, o zonă dedicată vieţii de noapte, restaurante, baruri, cinematografe, teatre, magazine. În această lume de basm, personajele din desenele animate, create de Walt Disney, sunt o adevărată încântare pentru oamenii de toate vârstele. Este singurul parc de acest gen din Europa şi se întinde pe o suprafaţă de aproape 2.000 hectare.
Prater Viena
Este un parc de distracţii din Viena, care se întinde pe o suprafaţă de 6 kmp şi include 15 km de alei de promenadă. Este amenajat pe un vechi teren de vânătoare deschis publicului de împăratul austriac Iosif al II-lea, pentru ca ulterior să fie transformat în zonă de recreaţie pentru toţi austriecii în anul 1766, fiind unul dintre cele mai vechi parcuri de distracţii din Europa. Printre atracţiile parcului se numără şi Riesenrad, roata din care Viena se vede senzaţional. La marginea parcului se află şi cel mai mare stadion din Austria, "Ernst Happel Stadium", aici având loc cele mai multe dintre meciurile echipei naţionale.
Europa Park, Germania
Se află în oraşul Rust din Germania, la aproximativ 40 km de Freiburg, lângă graniţa cu Franţa, şi aproximativ 160 km de Stuttgart. Parcul cuprinde 26 de reprezentanţii miniaturale - de la atracţii universale (Zidul Berlinului, mori de vânt din Olanda, fiordul Rafting din Scandinavia, staţia spaţială Mir şi până la atracţii turistice din Germania, Italia, Franţa, Grecia, Elveţia, Anglia, Rusia, Olanda, ţările scandinave, Portugalia, Spania şi Austria. Fiecare dintre aceste ţări au zona lor proprie în parc, cu atracţii specifice, dar şi cu mâncare tradiţională şi stil propriu. Aici se mai află un cinematograf 4D, Chocoland, o zonă de aventură, dar şi una pentru copii. De asemenea, în Europa Park - cel mai mare parc de distracţie din Germania - se află şi mai multe hoteluri şi restaurante.
Port Aventura, Spania
Este cel mai mare parc de distracţii din Spania, având 825 hectare, şi se află la 10 km de localitatea Reus, pe Costa Dorada, la aproximativ 120 km de Barcelona. Este divizat în cinci zone, pentru fiecare dintre acestea fiind prezentate atracţiile, vegetaţia şi arhitectura specifice: calma Mediterania, exotica Polinezia, milenara China, Mexicul plin de culoare şi impresionantul Vest Sălbatic. Resortul mai include hoteluri, un club de plajă, un parc acvatic (cu un râu, un teren de volei şi o piscină cu valuri), dar şi 100 de spectacole zilnice, magazine şi 75 de restaurante.
Gardaland, Italia
Este printre cele mai populare parcuri tematice din Europa, mândrindu-se cu superba panoramă a lacului Garda. Se află în localitatea Castelnuevo del Garda, lângă Verona, pe malul estic al lacului Garda. Oferă vizitatorilor 6 roller-coastere şi alte 56 de atracţii. Se pot face tururi panoramice pe lacul Garda, iar o vizită aici nu este completă fără a urca în Prezzelmo, o casă din copaci, situată la înălţimea echivalentă a unui bloc cu 6 etaje, de unde se poate admira superba panoramă a lacului, a parcului şi a împrejurimilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu