joi, 2 ianuarie 2014

Un tur pentru iubitorii de ciocolată

Inspirat de site-ul booking.com, care prezintă câteva variante de căutare pentru tururi ale diverselor atracţii turistice din lume, vă propun în materialul de faţă un tur al iubitorilor de ciocolată.
Globalizarea are ca efecte şi faptul că ciocolată de foarte bună calitate poţi găsi acum aproape în orice ţară. Totuşi, acolo unde ciocolata este "la mama ei", cum spunem noi, românii, merită să ajungeţi, fie că veniţi special pentru ciocolată, fie că aceasta este doar un foarte dulce pretext pentru o vacanţă frumoasă.
Există două ţări în Europa care se pot mândri cu ciocolata lor - Belgia şi Elveţia.
Chiar şi prin alte părţi, tot ciocolată din una din aceste două ţări se comercializează, aşa că... De altfel, recent, la Praga magazinul cu produse de ciocolată pe care l-am vizitat cel mai des vindea ciocolată belgiană, iar unele produse chiar scriau pe ele "suvenir din Belgia" sau de la "Bruges". Cum să cumperi un suvenir de la Praga, pe care să scrie... "Belgia"? Dar asta este o altă poveste...
Un tur al iubitorilor de ciocolată trebuie să cuprindă cele mai importante oraşe din Belgia şi Elveţia. În Belgia nu ar trebui ratate Bruxelles, Bruges, Anvers şi Ghent, iar în Elveţia - Geneva, Berna, Zurich. Dincolo de aceste localităţi importante, puteţi avea bucuria şi plăcerea să descoperiţi şi în alte localităţi mai mici meşteri cofetari ciocolatieri, care vă vor încânta cu produsele lor.
De asemenea, în multe oraşe există câte un muzeu al ciocolatei. Nu am vizitat nici unul până acum deşi au fost câteva oraşe în care aveam această posibilitate - Bruxelles, Bruges, Barcelona, Praga, sunt doar câteva exemple...
Printre cele mai interesante şi autentice muzee ale ciocolatei se numără cele din Bruxelles, Bruges, Praga, Barcelona sau Koln. Nu ştiu dacă neapărat în această ordine, dar acestea sunt printre cele mai apreciate din Europa. În astfel de muzee aveţi ocazia să vedeţi aproape orice realizat din ciocolată, la care se adaugă celebrele fântâni de ciocolată.
De asemenea, în unele locuri, cum este la Barcelona, şi biletul de intrare este din ciocolată, astfel că la finalul turului sau chiar pe parcursul lui, îl puteţi mânca fără proobleme, lingându-vă pe degete...
Tuurul nu ar fi complet fără o escală la Viena, acolo unde puteţi savura delicioasele bomboane Mozart. În Viena, dar şi în alte oraşe din Austria, sunt magazine care vând numai bomboane Mozart cu zecile şi le găseşti uşor.
Iar odată ce le-ai găsit, greu mai ieşi din ele, pentru că ciocolata este una dintre atracţiile delicioase pentru orice turist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu