duminică, 26 ianuarie 2014

V-ar tenta un festival al focurilor de artificii?

Vă plac focurile de artificii? Dar, cui nu-i plac...?! Cele mai frumoase artificii pe care le-am văzut au fost la Paris, de Ziua Franţei, un spectacol magnific despre care am scris aici. Dacă sunteţi fan al acestui tip de distracţie, atunci poate vă interesează să ştiţi că există un festival al focurilor de artificii, care are loc în fiecare an, cu aproximaţie în perioada 21 iunie - 2 august, la Montreal, Canada.
Da, ştiu, e cam departe, dar merită... Mai ales că sub pretextul acestui festival puteţi vedea un oraş frumos, foarte civilizat, curat, primitor şi cu o multiculturalitate incredibilă - Montreal.
În cadrul acestui festival, spectacolele de artificii au loc în fiecare sâmbătă seară pe insula Sainte Helene, în parcul La Ronda şi au o durată de 30 de minute. Fiecare reprezentaţie este susţinută de o ţară, are o anume temă, iar dacăm vreţi să vă cumpăraţi bilet pentru a fi în mijlocul acţiunii, acesta costă între 59,64 şi 63,64 dolari canadieni. Accesul aici se poate face cu maşina (proprie sau închirată), parcarea scoţându-vă din buzunar în zilele festivalului alţi 20 dolari, cu metroul, cele mai apropiate staţii fiind Jean Drapeau sau Papineau, fie cu autobuzul, staţia La Ronde, cu autobuzele 767 şi 769. Nu este obligatoriu să plătiţi un bilet pentru a vedea spectaculoasele focuri de artificii. Variante la fel de bun de a le vedea sunt parcurile din apropiere cu vedere directă spre această zonă (parcul Bellerive, Jardin du Metro sau esplanada de pe malurile fluviului Saint Laurent) sau să mergeţi pe podul Jacques Cartier, care este oprit circulaţiei între orele 21 şi 23 în serile de festival, focurile de artificii începând la ora 22.00.La Ronde din Montreal, unde are loc acest festival, este un spaţiu parcă anume amenajat pentru aşa ceva pe insula Sainte-Helene de pe fluviul Saint Laurent, în apropierea centrului acestei metropole. Cuprinde şi spaţii specifice parcurilor de distracţii, dar în timpul festivalului, de aici se lansează artificiile.
Pe youtube se găsesc multe filmuleţe cu aceste spectacole. Eu postez doar câteva imagini, care - sper - să vă stimuleze dorinţa de a fi prezenţi la Montreal la acest festival.

Poate şi datorită acestui festival, Montrealul este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai distractive oraşe de pe Glob, iar recent am găsit un top în care era pe locul al doilea în privinţa celor mai fericiţi oameni.
Cum se ajunge la Montreal
Nu avem decât varianta avionului. Nu există curse directe între Bucureşti şi Montreal, astfel că la o simulare pentru mijlocul lunii iulie, cel mai bun preţ pe care l-am găsit a fost de 566 euro, dar cu două escale, astfel:
8 iulie, Bucureşti 8.40 - 10.00 Roma (Tarom); Roma 14.40 - 16.50 Paris (Alitalia); Paris 19.10 - 20.30 Montreal (Air France)
15 iulie, Montreal 19.25 - 8.20 (16 iulie) Paris (Air France); Paris 10.10 - 12.15 Roma (Alitalia); Roma 15.00 - 18.05 Bucureşti (Alitalia)
De la aeroport spre centrul oraşului există un autobuz al companiei STM (traseul 747), preţul biletului fiind de 8 dolari canadieni, în care aveţi inclusă şi intrarea timp de 24 de ore la metroul aceleiaşi companii.
Viza pentru Canada
Încă este destul de dificil de obţinut o viză pentru Canada. Este nevoie de un întreg dosar, care va cuprinde paşaportul valabil, formularul de cerere a vizei turistice, formularul referitor la familie, checklist (toate aceste formulare se găsesc pe site-ul cic.gc.ca), chitanţa de 75 de dolari de la Banca Transilvania privind achitarea taxei de viză (atenţie, este valabilă doar 5 zile), două poze tip paşaport, adeverinţă de salariat, dovezi de susţinere financiară, iar dacă aveţi şi o invitaţie din partea unei rude sau a unui prieten, atunci şansele mai cresc. Dosaul se poate transmite şi prin poştă şi primiţi răspunsul acasă, în două săptămâni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu