luni, 3 februarie 2014

Maldive - o destinaţie caldă, exotică, atractivă, ispititoare...

Nu ştiu dacă sunt foarte multe locuri pe meridianele Globului care să îndeplinească atâtea atribute simultan - căldură, exotism, atractivitate, ispită... Şi probabil că mai sunt şi alte atribute care să definească o destinaţie de vis - insulele Maldive.
În cadrul materialului privind idei de vacanţă pentru februarie, printre destinaţiile propuse s-a numărat şi aceasta, pentru că cine nu şi-a dori ca în vreme ce acasă sunt nămeţi de înălţimea omului, iar codurile de avertizare de viscol şi ninsoare "pâlpâie" între galben, portocaliu şi chiar roşu, să poată sta la soare, pe o plajă exotică, bucurându-se de briza Oceanului Indian?!
Sunt foarte multe lucruri de spus despre insulele Maldive... Întâi vă las plăcerea câtorva imagini:
Maldive este format dintr-un lanţ de 26 de atoli, situat la sud-vest de India, cuprinzând 1.192 insule, dintre care doar 200 sunt locuite, iar 80 reprezintă resturi turistice, care de care mai luxoase şi care oferă aproape tot ce îşi poate dori până şi cel mai pretenţios turist.
Maldive este o destinaţie de vis reunind plaje cu nisip alb, cu lagune turcoaz, cu rezervaţii ale recifelor de corali sau cu bungalow-uri pe apă.
În ceea ce priveşte divertismentul, toate resorturile oferă posibilităţi pentru numeroase activităţi, de la toate sporturile nautice, până la spa-uri diafane. Aici poţi face surfing, diving, ski nautic, înot, poţi face snorkeling, poţi naviga sau pescui în larg. Piscinele sunt minunate, dacă vrei să le încerci, dar nu cred că vei rezista tentaţiei de a te desfăta în "piscina" turcoaz pe care o formează oceanul în lagună. Te poţi bucura de saună, masaje exotice şi tratamente de frumuseţe în numeroasele spa-uri de pe insule, procedurile efectuate aici având la bază efectele benefice ale algelor şi plantelor indigene, combinate cu tehnicile masajelor asiatice.
În afara plajelor superbe şi a tuturor activităţilor legate de apă, mai sunt şi alte obiective turistice - să le spunem clasice - în Male, capitala insulelor Maldive, dar şi în alte zone:
Muzeul Naţional - se află în Sultan Park, care făcea parte din Palatul Sultanului, clădirea care găzduieşte muzeul fiind o conversie a vechiului palat.
Moscheea Hukuru Miskiiy - a fost construită în timpul sultanului Ibrahim Iskandhar şi este o capodoperă a gravurii de coral şi a meşteşugului tradiţional.
Palatul Mulee Aage - se află vis-a-vis de Moscheea Huskuru Miskiiy şi astăzi este sediul instituţiei prezidenţiale.
Piaţa Jumhoorie - se află pe faleza de nord a insulei şi este unul dintre cele mai populare locuri de întâlnire din capitala insulelor Maldive.
Dincolo de toate acestea, în Maldive trebuie să vă faceţi timp pur şi simplu să staţi la soare, pe plajă, dar şi să vedeţi răsăritul şi apusul soarelui. Este un spectacol de culori...
Cum se ajunge în Maldive
Există un singur aeroport internaţional, la Male, situat pe o insulă. Cei mai mulţi preferă o agenţie de turism care să se ocupe de toate detaliile. Poate fi şi aceasta o variantă... Dacă vreţi să vă ocupaţi singuri de toate detaliile călătoriei, una dintre cele mai bune variante de zbor este prin Dubai, o simulare pentru finalul acestei luni dând următoarele rezultate:
21 februarie: Bucureşti 16.00 - 22.35 Dubai 10.45 (22 februarie) - 16.45 Male
26 februarie: Male 1.55 - 6.10 Dubai 9-15 - 12.55 Bucureşti
Preţ: 662 euro, companie - FlyDubai.
Variante de cazare
Există mai multe variante de cazare pe numeroasele insule din Maldive. Părerea mea este că dacă tot aţi ajuns până aici, merită să mai faceţi un efort - financiar - şi să vă cazaţi în condiţii deosebite. O variantă bună ar fi Holiday Inn Resort Kandooma, un resort de 4 stele, situat în sudul atolului Male şi unde o casă pe plajă, cu etaj, balcon cu vedere la mare, pat king-size şi o suprafaţă de 72mp vă va costa în aceeaşi perioadă în care am realizat simularea zborului (22-25 februarie) 3.215 lei.
Viza
Ai nevoie de un paşaport valabil încă 6 luni de la terminarea călătoriei, iar viza turistică, valabilă pentru maximum 30 de zile, se aplică la intrarea în ţară.
Diferenţa de fus orar
Diferenţa de fus orar între Bucureşti şi Male este de 3 ore, astfel când la Bucureşti este ora 12.00 la Male este ora 15.00.

Un comentariu:

  1. Cele mai mici tarife ale biletelor de avion, cazari, pachete city break, asigurari medicale si servicii de viza va recomand sa accesati www.flysky.ro !

    RăspundețiȘtergere