vineri, 7 februarie 2014

Napoli, un oraş ca o poveste frumoasă la poalele Vezuviului...

Este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Italiei. Are cam tot ce-i trebuie unui oraş pentru a fi o atracţie turistică - un centru istoric splendid, plajă, panorame superbe, împrejurimi fantastice, clădiri monumentale, toate acestea - ca şi o climă blândă, cu o temperatură de 8-10 grade în această lună (februarie) - m-au determinat să includ Napoli pe lista ideilor de vacanţă pentru luna februarie.
Aşadar, Napoli...
Atmosfera napolitană este prezentă pe fiecare stradă din zona centrală - şi nu numai - şi indiferent de zona în care vă veţi afla aproape totul poartă amprenta mării şi se desfăşoară la "umbra" Vezuviului. Sunt multe obiective pe care este bine să nu le rataţi, dar pentru a savura pe-ndelete acest frumos oraş, precum şi împrejurimile sale, o vacanţă de o săptămână probabil că ar fi cea mai bună idee.
Sunt multe obiective din categoria "must see" în Napoli. Într-o ordine aleatorie şi numai câteva...
San Francesco di Paola se află în Piazza del Plebisciti şi este o biserică inspirată din clădirea Panteonului din Roma. Are o faţadă impozantă, iar în interior - se intră gratuit de luni până sâmbătă între orele 8.00 - 13.00 şi 15.30 - 17.30, iar duminica între 8.00 şi 12.00 - merită să acordaţi o atenţie deosebită altarului cu detalii din aur şi pietre preţioase, care provin din Biserica Santi Apostoli.
În apropiere se află şi Teatrul San Carlo. Este cel mai faimos din Napoli, aici având loc premierele mai multor opere celebre. A fost construit în anul 1737, fiind ridicat doar în 8 luni. A ars din temelii în 1816, dar a fost refăcut integral, după aceleaşi planuri. Are o arhitectură frumoasă, o acustică aparte şi o sală superbă. Tururi cu ghid au loc doar în week-end, între orele 14.00 şi 15.30.
Castelul Nuovo datează din secolul al XIII-lea şi este unul dintre reperele oraşului. Mai mult, în apropierea sa se află portul din care pleacă feriboturile spre insulele Capri, Ischia, Sorrento, Procida sau Forio.
În funcţie de preferinţele dvs, mai puteţi vedea Domul, galeriile Umberto I sau parcul Virgiliano, de unde se vede superb Nisida...
Un loc extrem de romantic, mai ales în rândurile localnicilor.
O vacanţă la Napoli nu ar fi completă dacă nu aţi gusta pizza margherita, care a fost creată aici, iar cei care s-au înfruptat deja din "original" susţin că o pizza margherita de aici este unică din cauza brânzei de bivoliţă, folosită la prepararea ei. De asemenea, nu trebuie ratată o îngheţată, mai ales pentru cunoscătorii în materie, cea mai bună îngheţată fiind în gelateriile din centrul vechi.
În fine, nu evitaţi o plimbare pe străzile din centrul vechi, fie că este Via Corso, fie că este vorba de Via Toledo sau orice altă stradă, vă veţi simţi bine şi vă veţi integra în atmosfera locală.
Napoli are împrejurimi fabuloase, putându-se face excursii de numai câteva ore sau de o zi întreagă la Pompei, pe marginea craterului vulcanului Vezuviu, la Sorrento, pe insula Capri (cu celebra Grota Azzuro),
pe insula Ischia sau la Caserta, unde veţi descoperi un palat regal cu grădini fantastice.
Aproape de neratat în Napoli este un apus de soare cu o imagine panoramică asupra golfului şi a Vezuviului. Este, poate, încununarea a tot ce e mai frumos în Napoli! Dar nu numai apusul este frumos aici, indiferent de momentul din zi sau din noapte la care veţi ajunge aici, impresia va fi la fel de puternică, iar amintirea de neuitat.
Cum se ajunge?
Există curse low-cost directe între Bucureşti şi Napoli. La o simulare, cam cea mai bună variantă ar fi următoarea:
22 februarie: Bucureşti 14.05 - 15.10 Napoli
26 februarie: Napoli 17.55 - 20.55 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 297 lei/persoană.
Aeroportul se află la numai 7 km de centrul oraşului Napoli. În centru se ajunge cu autobuzele Alibus, costul unei călătorii fiind 3 euro. Biletele se achiziţionează de la şofer, iar punctul terminus este piaţa Garibaldi.
Variante de cazare
În Napoli există variante de cazare penttru toate gusturile, dar nu prea este recomandată în acest oraş o cazare prea ieftină. Aşa că vă ofer decât două variante: Culture Hotel Centro Storico, 4 stele, situat la 800 metri de Castelul Nuovo, preţul unei camere duble pentru un sejur în aceeaşi perioadă (22-26 februarie) fiind de 1.500 lei; sau Constantinopoli 104, un hotel de 4 stele, situat într-o vilă superbă, cu piscină, la 500 metri de Dom, preţul unui sejur aici în aceeaşi perioadă pentru o cameră dublă - 1.904 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu