duminică, 9 februarie 2014

O destinaţie exotică: Sint Maarten

Sint Maarten (sau Saint Marten) este una dintre destinaţiile călduroase în orice anotimp, fiind locul în care poţi sta la plajă în orice lună a anului. Tocmai din acest motiv, am inclus această destinaţie pe lista ideilor de vacanţă pentru luna februarie.
În plus, insula fiind împărţită între Olanda şi Franţa, noi, românii, putem merge aici cu... buletinul! Nu este nevoie nici de paşaport, cu atât mai puţin de viză.
Sint Maarten este parte constituentă a Ţărilor de Jos, dar se află pe o insulă în Caraibe, în fostele Antilele Olandeze. Se află în sudul insulei cu acelaşi nume, partea de nord, purtând acelaşi nume, aparţinând Franţei.
Printre numeroasele plaje de aici (37), poate cea mai celebră este Maho Beach, celebritatea venind în primul rând din apropierea de aeroport şi faptul că toate avioanele care aterizează trec la foarte mică distanţă de plajă.
Dar trebuie să ştiţi că toate plajele sunt scăldate de apele ireal de albastre fie că sunt ale Oceanului Atlantic, pentru cele din est, fie ale Mării Caraibelor, în vest. Aici se află şi cea mai mare lagună din Caraibe, Simpson Bay.
În afara plajelor, în Sint Maarten mai puteţi vedea în Quartier D'Orleans cea mai frumoasă fermă de fluturi (da, de fluturi!),
iar în Rezervaţia Naţională găzduieşte recife de corali, vegetaţii de mangrove şi plante tropicale.
Cum se ajunge?
Am făcut o simulare de zbor la sfârşitul acestei luni, cea mai bună variantă (chiar dacă sunt şi variante mai ieftine) fiind:
20 februarie: Bucureşti 7.15 - 9.30 Paris 10.30 - 14.50 Saint Marten
27 februarie: Saint Marten 17.10 - 6.20 (28 februarie) Paris 10.25 - 14.15 Bucureşti
Companie: Air France. Preţ: 1265 euro/persoană, cu toate taxele incluse. De la aeroport sunt autobuze sau taxiuri care vă pot duce la hotel, dar cele mai importante hoteluri au servicii gratuite (sau contra unor taxe nesemnificative) de transfer la şi de la aeroport.
Cazare
Una dintre cele mai bune variante de cazare - şi la un preţ bun - cred că este Hotel Beach Plaza, 4 stele, unde pentru o cameră dublă cu vedere la ocean, cu o suprafaţă de 28 mp, vă costă 4.615 lei.
Fus orar
Între România şi Sint Maarten este o diferenţă de fus orar de 6 ore, astfel când la Bucureşti este ora 12.00, în Sint Maarten este ora 6.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu