joi, 6 februarie 2014

O excursie de o zi din Viena: Baden

La 26 km sud de Viena se află staţiunea de vară a vienezilor, Baden - o staţiune balneară extrem de apreciată nu numai de austrieci. Este situată la gura de vărsare a râului Helenental, pe malul râului Schwechat.
Sunt 13 băi termale în această staţiune, care au la bază sulfatul de calciu şi temperaturi între 22 şi 36 grade. Dacă aveţi timp şi vă tentează puteţi face o vizită la un centru spa cu băi termale. Un bilet de 3 ore costă 12,50 euro, iar pentru întreaga zi costă 15,80 euro.
Staţiunea Baden este foarte cochetă, extrem de curată, cu străduţe boeme, mici, terase ademenitoare.
Parcul oraşului îmbie la visare, la reverie, la plimbare, fiind realmente o plăcere să te plimbi în acest parc. Există grădini cu palmieri,
cu diverse specii de cactus, fântâni arteziene, un ceas floral
- totul este într-o perfectă armonie, extrem de plăcută ochiului şi sufletului.
În cel mai înalt punct al parcului se află statuia lui Mozart,
de unde imaginea panoramică a staţiunii şi a pădurilor din jur face toţi banii.
Ca obiective turistice - Casa memorială Beethoven, Teatrul Municipal, Palatul medieval (devenit acum un hotel de lux), clădirea complexului termal, Grand Casino.
La Baden se ajunge - dacă nu aveţi maşină sau nu aţi închiriat una - cu trenul sau autobuzul. Trenul - oarecum impropriu spus - este mai degrabă un tramvai, care face legătura între zona Operei din Viena şi centrul staţiunii Baden, drumul durând aproximativ o oră, iar una dintre staţiile de pe traseu este la apreciatul centru comercial SCS, din sudul Vienei. O călătorie costă 6,40 euro. Există şi varianta autobuzului 360, care parcurge distanţa în aproximativ 45 de minute.
Iată şi alte câteva imagini spectaculoase din Baden:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu