duminică, 9 februarie 2014

O excursie de o zi din Viena: Budapesta

Printre variantele de excursii de o zi pe care le aveţi din Viena se numără şi capitala Ungariei, Budapesta.
Budapesta este destul de aproape de Viena încât să petreceţi câteva ore foarte plăcute, într-o altă capitală europeană aflată pe cursul Dunării.
Din Viena se fac excursii cu autocarul, cele mai multe agenţii având plecarea la ora 7.15 din apropierea clădirii Operei.
Excursia durează aproximativ 12 ore şi costă echivalentul a 137 dolari/persoană. Cei aproximativ 242 km sunt parcurşi în aproximativ două ore şi jumătate, astfel că, practic, aveţi la dispoziţie 6 ore pentru a vă bucura de Budapesta.
La Budapesta aveţi ocazia să vedeţi - cam în viteză, ce-i drept - principalele repere turistice ale capitalei maghiare: Parlamentul,
Piaţa Eroilor,
castelul Vajdahunyad, clădirea Operei, biserica Sf. Ştefan, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Muzeul Naţional (fostul Palat Regal) şi Citadela. Puteţi opta pentru un autobuz turistic, care trece cam pe la toate aceste obiective, existând oferte care includ şi o croazieră pe Dunăre de o oră sau o oră şi jumătate. În mai 2012, o astfel de ofertă era 18 euro şi cuprindea un bilet la autobuzul turistic valabil două zile, o croazieră pe Dunăre de o oră şi jumătate,
precum şi mai multe reduceri semnificative la o serie de muzee, magazine şi restaurante.
Cam asta ar trebui dacă sunteţi pentru prima dată la Budapesta. Dacă aţi mai fost, puteţi alege să zăboviţi mai mult asupra obiectivelor pe care în precedente vizite le-aţi văzut doar din goana autocarului.
De asemenea, puteţi opta pentru masa de prânz fie la Citadela, fie la un local din apropierea Castelului Vajdahunyad sau - dacă nu este o problemă - din mers, la un fast-food!
Există şi posibilitatea de a face drumul Viena - Budapesta cu vaporul. Călătoria durează, însă mai mult şi este nevoie să vă cazaţi o noapte la Budapesta. În cazul în care vă interesează vaporul pleacă din Viena, de la Schwedenplatz la ora 9.00 şi ajunge la Budapesta la ora 14.30, înapoi plecarea fiind la ora 9.00, revenirea la Viena fiind programată la ora 15.30. Un bilet dus-întors costă 125 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu