sâmbătă, 1 februarie 2014

O excursie de o zi din Viena: Innsbruck

Pentru că Austria nu este o ţară foarte mare ca întindere şi are o infrastructură excelentă, din capitala Viena se poate ajunge foarte uşor în oricare altă localitate. Aşa că dacă mergeţi în vacanţă la Viena şi vă doriţi o ieşire de o zi în afara capitalei, o variantă foarte bună este Innsbruck. Fie că este iarnă, şi veţi avea ocazia să practicaţi orice sport de iarnă pe numeroasele pârtii din apropiere, fie că este vară şi vă veţi putea plimba pe superbele străduţe ale acestui oraş tirolez admirând panorama Alpilor.
Innsbruck - care înseamnă podul peste Inn - se află în sud-vestul Austriei, pe râul Inn, la poalele munţilor, ceea ce îl face un centru al sporturilor de iarnă.
De altfel, aici au avut loc două ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, în 1964 şi 1976.
Zona centrală este punctul de maxim interes pentru vizitarea acestui oraş.
Poate puţini ştiu că şi în Tirol există un Arc de Triumf, de unde începe Maria Theresien Strasse. Arcul de Triumf a fost ridicat în anul 1669 de Maria Tereza. Apoi, artera purtând numele celebrului personaj feminin reprezintă o încântătoare înlănţuire de clădiri în diverse stiluri, totul pe fondul vârfurilor semeţe ale Alpilor austrieci, vizibile din orice colţ al Innsbruck-ului.
Zona pietonală a străzii Maria Tereza este dominată de Coloana Sfintei Ana, un monument din marmură roşie, ridicat în anul 1703.
Tot în zonă se mai află Turnul oraşului, cu o înălţime apreciabilă, construit în secolul al XV-lea pentru a face legătura cu vechea primărie, este astăzi un important punct de admirare a superbei panorame tiroleze. Intrarea la turn costă 3 euro.
Acoperişul de aur este supranumită una dintre clădirile cu o istorie fabuloasă. Se află la capătul străzii Herzog - Friedrich şi atrage atenţia prin acoperişul sclipitor, fiind una dintre imaginile des folosite pentru a ilustra poveştile despre Innsbruck. Acoperişul propriu-zis, cu 2657 de ţigle din cupru suflate cu aur, şi faţada clădirii se pot vedea din stradă, gratuit, dar dacă vreţi să vizitaţi muzeul unde puteţi afla şi povestea mai pe-ndelete a clădirii vă costă 4 euro.
În apropiere se află şi Palatul Hofburg (da, are aceeaşi denumire cu cel din Viena), preţ de intrare 8 euro, şi Biserica Regală (intrarea cu vizitarea obiectivelor - 10 euro).
Dacă timpul vă permite, iar vremea e frumoasă, faceţi un efort pentru a ajunge la marginea oraşului, la dealul Bergisel, acolo unde se află una dintre trambulinele pentru sărituri cu schiurile. Turnul are 47 de metri, lift,  cafenea, restuarant şi oferă imagini panoramice de excepţie asupra întregii zone.
Mai sunt lucruri importante de vizitat în Innsbruck, pe care le puteţi alege în detrimentul celor prezentate deja pe scurt: Castelul Ambras (foto), Grădina Zoologică, Grădina Botanică şi multe muzee, ceva mai aparte fiind Muzeul Swarowski.
De asemenea, în Innsbruck puteţi face o plimbare prin centrul vechi cu trăsura, costul unui tur de o oră fiind de numai 25 euro, şi spun numai având în vedere că la Viena costul este mult mai mare...
Sigur, ideal ar fi să alocaţi mai mult de o zi capitalei tiroleze. Astfel, aţi avea ocazia să savuraţi şi o plimbare prin satele învecinate, care oferă privelişti senzaţionale şi sentimente unice, cu adevărat de vacanţă...
Se află la 489 km sud-vest de Viena. Dacă aveţi o maşină sau închiriaţi una, aţi rezolvat problema transportului dintre Viena şi Innsbruck. Dacă nu, merită să faceţi acest drum cu trenul. Peisajul este de poveste... Călătoria cu trenul durează mai bine de 4 ore şi jumătate, dar dincolo de oboseala inerentă a drumului, vă veţi bucura de peisajul traversării Austriei. Pentru a vă oferi şi un exemplu concret, există curse care pleacă din Viena la ora 6.10 şi ajung la Innsbruck la ora 10.50, pentru ca la întoarcere, plecarea să fie la ora 18.09 şi sosirea la Viena la 22.44. Plecarea din Viena se face de la Gara Westbahnhof. Costul unui drum Vienna - Innsbruck este de aproximativ 70-75 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu