duminică, 2 februarie 2014

O excursie de o zi din Viena: Salzburg

Poate cel mai spectaculos oraş din Austria, după Viena, Salzburg este sinonim pentru mulţi dintre noi cu Mozart (fie că este vorba de celebrul compozitor, fie că este vorba de şi mai delicioasele bomboane de ciocolată care-i poartă numele). Dar Salzburg este şi oraşul legat de unul dintre cele mai frumoase filme din toate timpurile - "Sunetul muzicii".
Dacă la toate acestea adăugăm frumuseţea regiunii rurale Salzburg, avem suficiente motive pentru o excursie de o zi din Viena la Salzburg.
Dacă sunteţi cu maşina personală lucrurile sunt simple, dacă aţi închiriat o maşină, la fel, iar dacă nu, aveţi varianta unei excursii printr-o agenţie de turism din Viena sau a unui drum cu trenul. Călătoria cu trenul durează două ore şi 40 minute, cel mai rapid tren având o singură oprire, la Linz. Un bilet costă 40 euro, iar frecvenţa acestora este una foarte bună, mai ales pentru un turist. Cu trenul, la fel ca şi cu maşina, aveţi ocazia să vedeţi până la Salzburg un peisaj pitoresc: veţi putea vedea mănăstirile Wachau şi Melk, zona Gmunden,
oraşul Linz, districtul Lake, zona Salzkammergut
şi multe alte localităţi extrem de frumoase.
În Salzburg veţi avea foarte multe lucruri de văzut: Cetatea Hohensalzburg, Domul, Sălile Festivalului, Mozarteum, bine cunoscuta stradă "Getreidegasse", cu locul de naştere al lui Mozart şi grădina Mirabell. Încercaţi să nu alergaţi de la un obiectiv la altul, şi chiar cu riscul să rataţi vreunul dintre ele, plimbaţi-vă pe străzile fermecătorului oraş. Veţi vedea că merită!
Palatul şi grădinile Mirabell - poate cel mai frumos punct de atracţie din Salzburg. Realizat în secolul al XVII-lea, palatul adăposteşte astăzi birourile primăriei.
Cetatea Hohensalzburg - este cea mai mare cetate complet păstrată din Europa Centrală. A fost construită în anul 1077, iar astăzi se poate ajunge foarte uşor cu ajutorul funicularului care pleacă din Festungsgasse. Un bilet care cuprinde şi drumul cu funicularul şi toate celelalte atracţii din cetate costă 9,80 euro.
Domul - ssau Catedrala are o istorie impresionantă, care începe în anul 767. Merită văzută, mai ales că intrarea este liberă.
Getreidegasse - este strada comercială a Salzburgului, aici aflându-se şi casa în care s-a născut Mozart.
Mozart Geburtshaus - casa în care s-a născut Mozart se află pe celebra Getreidegasse. Familia Mozart a locuit la etajul al treilea al imobilului de la numărul 9. Pe 27 ianuarie 1756 aici s-a născut Wolfgang Amadeus Mozart. Vizitarea acestei case costă 10 euro.
Hellbrunn Palace - este ceva mai departe de zona centrală, dar dacă aveţi timpul necesar nu-l rataţi! Palatul în sine, grădinile, fântânile sunt absolut superbe, iar biletul de acces costă 10,50 euro.
În Salzburg se acordă o mare atenţie filmului "Sunetul muzicii". Se fac tururi speciale, unde aveţi ocazia să vedeţi o parte dintre locurile în care s-a filmat celebrul film. Este o întreagă poveste şi poate o voi detalia într-un material separat pentru că merită.
Seara vă veţi întoarce la Viena şi fie că sunteţi cu maşina, fie că sunteţi cu trenul, veţi putea savura o bomboană "Mozart" şi vă veţi bucura de amintirea unei excursii cu adevărat deosebite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu