duminică, 2 februarie 2014

Parisul văzut din aer

Că Parisul este una dintre cele mai frumoase capitale ale lumii se ştie... Se ştie şi că frumuseţea ei este dezvăluită spectaculos din câteva puncte de panoramă excelente - Turnul Eiffel, Turnul Montparnasse, Arcul de Triumf, Sacre Coeur. Dar cum ar fi să vedeţi Parisul din aer? Şi nu mă refer la priveliştea din avion, ci la alte două variante extrem de spectaculoase...
O variantă inedită ar fi cu balonul. Din parcul Andrei Citroen, situat pe acelaşi mal stâng al Senei cu Turnul Eiffel, dar undeva între podurile Mirabeau şi Garigliano, există posibilitatea să faceţi o călătorie cu un balon cu aer cald.
Totul depinde de vreme, iar altitudinea maximă la care se ridică balonul este de 150 metri. Astfel de plimbare costă 12 euro, în week-end, şi 10 euro, în celelalte zile, şi chiar dacă altitudinea la care se ridică balonul nu este foarte mare, priveliştea este una spectaculoasă, unghiurile unice, astfel că fotografiile ies superb.
O altă variantă, mult mai scumpă, dar şi mult mai spectaculoasă este cu elicopterul.
Trebuie să ajungeţi la aeroportul Le Bourget, iar un tur de 25 de minute deasupra Parisului, într-un elicopter cu o capacitate de 5 locuri, vă va costa 250 euro/persoană. Astfel de tururi sunt disponibile doar duminica. Există şi alte variante de tururi cu elicopterul, dar aceasta este cea mai ieftină...
Din balon sau din elicopter, Parisul vi se va prezenta la fel de fastuos cum îl puteţi descoperi şi de la sol, dar veţi rămâne cu o amintire de neuitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu