duminică, 9 februarie 2014

Salzburg - turul "Sunetul muzicii"

În urmă cu ceva timp, atunci când am scris despre Salzburg, e drept doar sub forma unei excursii de o zi din Viena, am amintit despre turul "Sunetul muzicii" şi am promis să revin cu detalii.
Sunt convins că oricine a urmărit acest film celebru dacă ajunge la Salzburg îşi va dori să facă acest tur, care include toate locurile din Salzburg şi împrejurimi în care s-a filmat una dintre peliculele de referinţă pentru cinematografia mondială. A avut premiera în 1965, a câştigat 5 Oscaruri (din 10 nominalizări) şi două Globuri de Aur (din 4 nominalizări).
În Salzburg sunt mai multe agenţii de turism care organizează turul "Sunetul muzicii". Sigur, puteţi să încercaţi să ajungeţi la toate reperele unui astfel de tur şi individual.
Turul include grădinile Mirabell (unde Maria şi copii au dansat în jurul statuii lui Pegasus, cântând "Do-Re-Mi"),
castelul Hellbrun (în grădinile căruia se află pavilionul de sticlă unde au fost filmate mai multe secvenţe - dansul pe melodia "16 going on 17", dar şi scena sărutului dintre Maria şi Georg),
castelul Leopoldskron (casa din film a familiei von Trapp),
lacul Leopoldskron (unde a fost filmată scena plimbării cu barca în care copiii cad în apă), Mănăstirea Nonnberg (locul de călugărie al Mariei),
biserica Mondsee (unde Maria şi Georg von Trapp s-au căsătorit, la finalul fericit al filmului).
Turul mai cuprinde vizitarea St. Gilgen
şi a lacului Wolfgang.
Scenele de la începutului filmului, cu peisajele care îţi taie răsuflarea, au fost filmate pe drumul spre St. Gilgen, în zona lacului Fuschl.
Un astfel de tur organizat printr-o agenţie de  turism din Salzburg costă 37 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu