duminică, 9 februarie 2014

Un meci, pretextul ideal pentru un city-break la Frankfurt

De multe ori vrem să vedem un concert, un eveniment sportiv sau artistic, iar dacă acestea au loc în afara graniţelor, se poate spune că ne alegem cu un city-break, pentru că orice oraş are câte ceva de oferit, care abia aşteaptă să fie descoperit. În cadrul ideilor de vacanţă pentru luna februarie, printre altele v-am prezentat şi o listă a unor meciuri de fotbal, care ar merita văzute. Printre ele, se află şi meciul Eintracht Frankfurt - FC Porto, în manşa secundă a 16-imilor Europa League.
Aşadar, Frankfurt!
Meciul este programat pe 27 februarie, de la ora (locală) 19.00, pe Commerz Bank Arena, dar detalii despre acest stadion, ceva mai târziu.
Deocamdată, să vorbim despre Frankfurt. Este cel mai mare centru financiar al Europei, un oraş istoric, al încoronărilor regale sau imperiale, dar este şi oraşul lui Goethe. Chiar dacă nu este un oraş turistic prin definiţie, cu obiective care să apară în tot felul de topuri, Frankfurt este un oraş care are ce oferi şi căruia îi veţi păstra o amintire frumoasă.
Centrul vechi al oraşului - Romerberg, dincolo de frumuseţea clasică a arhitecturii germane veţi putea vedea o serie de biserici, iar lângă catedrală se află anticele colonii romane. De-a lungul râului care traversează oraşul puteţi vedea Renenturm, Turnul Wharfinger, un turn construit în secolul al XV-lea, fortificat în stil gotic, conectat la Saalhof, un vechi castel medieval, modernizat.
Tot în Romerberg se află şi primăria, care este unul dintre simbolurile oraşului.
Dacă timpul vă permite, faceţi o plimbare prin cartierele Bornheim (situat la nord-est de centru, cu pieţe tematice, dar şi terase unde găsiţi cidru şi de la care puteţi admira frumuseţea clădirilor)
sau Sachsenhausen (la sud de râul Main, cu străduţe pavate, case din lemn, grădini generoase, o zonă ideală pentru plimbare).
În Sachsenhausen puteţi ajunge pe Podul de Fier, primul pod suspendat din Europa, un pod exclusiv pietonal şi care oferă privelişti frumoase ale oraşului oglindit în apele râului Main.
Catedrala Sfântului Bartolomeu este locul în care din anul 1356 au fost încornoaţi regi şi împăraţi. Turnul catedralei măsoară 95 metri, iar panorama asupra oraşului este fascinantă. Intrarea în turn costă 5 euro, dar trebuie să aveţi ceva condiţie fizică şi nervi tari pentru a urca cele 324 de trepte.
Muzeul Goethe - chiar dacă aţi venit la Frankfurt pentru un meci de fotbal, nu puteţi să rataţi Muzeul Goethe, adăpostit de casa în care s-a născut marele poet german în anul 1749. Este mobilată  cu multe dintre obiectele originale care au aparţinut familiei, precum şi cu manuscrise.
Maintower - dacă vreţi să vedeţi întregul oraş şi până departe în zare, trebuie să urcaţi în acest turn.
Are o înălţime de 240 metri şi oferă două platforme publice panoramice. Biletul de acces costă 5 euro, iar liftul parcurge cele 56 de etaje în 45 de secunde. Priveliştea este senzaţională atât pe timpul zilei, dar şi la amurg sau chiar seara.
Dacă nu aveţi foarte mult timp la dispoziţie, va fi nevoie să apelaţi la transportul în comun, unul foarte bine pus la punct şi foarte eficient. Ca să nu aveţi mari bătăi de cap, puteţi achiziţiona o cartelă valabilă o zi (6,15 euro) sau două zile (9,75 euro) în care aveţi inclus gratuit transportul în comun, inclusiv către aeroport, precum şi intrarea la 15 muzee. Nu este nevoie să le vizitaţi pe toate, dar numai dacă folosiţi de câteva ori transportul în comun, cartela şi-a scos banii!
Despre stadion şi cum se ajunge la el
Stadionul pe care se va desfăşura partida Eintracht - FC Porto se numeşte Commerzbank Arena şi este făcut după acelaşi proiect ca şi Arena Naţională din Bucureşti.
La stadion se ajunge cu trenul uşor S8 sau S9, coborând la staţia "Stadion", o călătorie din centru durând 6 minute. De asemenea, se poate ajunge şi cu tramvaiul 21. Un bilet la acest meci costă între 23 şi 77 euro.
Cum se ajunge la Frankfurt?
Se poate ajunge şi cu maşina, dar tot cu avionul parcă e mai eficient. Din fericire, există zboruri directe între Bucureşti şi Frankfurt. La o simulare care să cuprindă şi data de 27 februarie, am găsit următoarea variantă:
25 februarie: Bucureşti 6.50 - 8.35 Frankfurt
28 februarie: Frankfurt: 21.25 - 00.45 (1 martie) Bucureşti
Companie: Lufthansa: preţ: 249 euro/persoană, cu toate taxele incluse.
De la aeroport în oraş există o multitudine de variante: autobuz (linia 61), tren (S-Bahn S8 sau S9), dar şi taxiul, tarifele lor fiind reglementate, astfel că o călătorie până în zona centrală vă va costa 30-40 euro. Cu trenul o călătorie costă 4,10 euro.
Variante de cazare
O variantă convenabilă ar fi Primus Novum Frankfurt Sachsenhausen, 3 stele, situat în cartierul Sachsenhausen, la 150 metru de râul Main şi la câteva minute de o staţie de tren de suprafaţă, preţul unei camere duble pentru perioada 25-28 februarie fiind 556 lei, cu micul dejun inclus!
La polul opus, o variantă mai elegantă, ar putea fi hotelul Fleming's Deluxe Riverside, 5 stele, situat în centrul vechi, pentru aceeaşi perioadă, o cameră dublă aici costând 2.075 lei, cu micul dejun inclus.
Înm fine, o variantă medie poate fi hotelul NH Frankfurt City, 4 stele, situat în centrul vechi al oraşului. O cameră dublă în aceeaşi perioadă costă aici 1.781 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu