luni, 14 aprilie 2014

A crescut numărul turiştilor români în Germania

Destinaţia de vacanţă Germania, reprezentată prin Organizaţia Germană pentru Turism – DZT, înregistrează o poziţionare tot mai puternică pe piaţa românească, fiind aleasă de un număr din ce în ce mai mare de români.
Germania, o ţară ofertantă prin posibilităţile variate pe care le pune la dispoziţie pentru petrecerea vacanţei, a devenit una dintre alegerile preferate de către turiştii români. Fie că aleg Germania pentru turismul cultural sau pentru relaxare, tot mai mulţi români se bucură de istoria bogată şi de serviciile de calitate ale acestei ţări.
Turiştii români în Germania
Numărul de călătorii către Germania dinspre ţările balcanice a ajuns la 1,9 milioane pe an şi se preconizează o creştere de peste două milioane de călătorii pe an până în 2020.
În ceea ce priveşte turiştii români, în 2013 s-a înregistrat un număr de 583.000 de călătorii în Germania şi un număr de 637.882 de înnoptări, cu 14,6% mai mult decât în 2012. În ultimii 6 ani se observă o creştere de 72,4% a înnoptărilor vizitatorilor români.
Regiunile preferate de români

Într-un top realizat de DZT cu privire la cele mai populare regiuni alese de turiştii români se află: Bayern, Baden-Württemberg, Hessen, Nordrhein-Westfalen şi Berlin. De asemenea, o cercetare realizată asupra sumei cheltuite de către români într-o vacanţă în Germania arată că aceştia plătesc, în medie, 558 de euro/călătorie, cu 15% mai puţin decât în 2012.
sursa: www.razvanpascu.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu