marți, 29 aprilie 2014

Croazieră în Marea Nordului

Voi continua seria prezentărilor de croaziere, care s-au bucurat până acum de succes. Astfel, în materialul cu idei de vacanţă pentru luna mai, printre croazierele prezentate se numără şi una în Marea Nordului cu plecare din Rotterdam.
Această croazieră este operată de compania Holland America Line, cu vasul "Rotterdam", care este una dintre cele mai bune combinaţii între clasic şi modern.
Vasul are 6 localuri, două piscine, 10 punţi pentru pasageri, 8 lifturi şi o capacitate de 1.316 pasageri.
Traseul propus în această croazieră este spectaculos şi străbate câteva dintre fiordurile norvegiene la care visez de când mă ştiu...
17 mai: Rotterdam, plecarea ora 16.00
18 mai: pe mare
19 mai: Oslo, Norvegia, 8.00 - 18.00
20 mai: Kristiansand, Norvegia, 8.00 - 17.00
21 mai: Stavanger, Norvegia, 8.00 - 16.00
22 mai: Flam, Norvegia, 8.00 - 16.00
23 mai: pe mare
24 mai: Rotterdam, debarcarea ora 7.00
Tarife
Cabină interioară - 1.199 dolari/persoană
Cabină exterioară - 1.399 dolari/persoană
Cabina exterioară Lanai - 1.999 dolari /persoană
Suita Vista cu balcon - 2.299 dolari/persoană
Suita Neptun cu balcon - 2.999 dolari/persoană
Să parcurgem acum pe rând toate destinaţiile de-a lungul acestui traseu.
Rotterdam. Este recomandată plecarea cu o zi înainte de îmbarcare. Puteţi alege varianta unui zbor direct până la Amsterdam, cu compania KLM, cu plecarea la ora 14.00 din Bucureşti şi sosirea la 15.50 la Amsterdam. Tariful pentru zborul dus-întors este de 191 euro/persoană, cu toate taxele incluse. Aici vă puteţi caza la Ibis Amsterdam Centre, 3 stele, un hotel situat chiar în imediata apropiere a gării. Aveţi o întreagă seară la dispoziţie pentru a (re)descoperi Asmterdamul, cu muzeele şi canalele sale, dar şi cu frumoasele construcţii parcă de turtă dulce. Apoi, a doua zi, cu trenul, via Schipol, puteţi ajunge la Rotterdam. Dacă preferaţi să mergeţi direct la Rotterdam, la locul de îmbarcare, de la aeroportul Schipol aveţi tren direct către Rotterdam, care circulă la fiecare jumătate de oră, un bilet costând 13,90 euro. Dacă alegeţi această variantă, vă puteţi caza în Rotterdam la hotelul Tulip Inn Rotterdam, 3 stele, situat chiar lângă podul Erasmus. În Rotterdam există mai multe muzee, dar şi o promenadă superbă în vechiul port.
După o zi pe mare, care vă va oferi nu numai prilejul unei relaxări la bordul acestui vas, dar veţi avea ocazia şi să vă familiarizaţi cu toate facilităţile oferite de companie, primul port în care acostează nava "Rotterdam" este Oslo, capitala Norvegiei. Puteţi încerca să descoperiţi pe cont propriu oraşul, portul fiind la 5 minute de mers pe jos de centru. Ar trebui să nu rataţi sediul Primăriei, Palatul Regal, Opera, Universitatea, Catedrala sau clădirea Parlamentului. De asemenea, dacă sunteţi pasionaţi de vederi panoramice, trebuie să ajungeţi la Holmenkollen, trambulina pentru sărituri cu schiurile din vestul capitalei, de unde veţi avea o imagine superbă de ansamblu a întregii zone. Există şi o bogată ofertă a muzeelor în Oslo: Muzeul Henrik Ibsen, Muzeul Maritim, Centrul Premiului Nobel pentru Pace, dar şi Muzeul Kon-Tiki sau Muzeul Tramvaielor. Mai multe detalii despre Oslo găsiţi într-o postare mai veche aici. Excursii opţionale de la bordul vasului: turul oraşului (3 ore), Drobak şi Casa Crăciunului (4 ore şi jumătate), tur şi Muzeul Vikingilor (3 ore şi jumătate), tur panoramic (două ore).
Kristiansand. Este unul dintre cele mai sudice oraşe din Norvegia, iar aici veţi întâlni numeroase biserici şi străduţe întregi cu o arhitectură plăcută ochiului şi... obiectivului foto. Grădina Zoologică de aici este cea mai vizitată din Norvegia. De asemenea, aici ar mai merita văzute Ravnedalen Park (un adevărat munte, amenajat cu alei şi cu nu mai puţin de 3 lacuri, peisajele fiind absolut de senzaţie), Christiansholm Festning (o fortăreaţă construită în anul 1672), cartierul Tangen (unde se varsă râul Odra în Marea Nordului) şi insula Oderroya, unde s-au apărat norvegienii de năvălitori de-a lungul timpului. Excursii opţionale de la bordul vasului: insula Oderroya (3 ore), turul oraşului (3 ore), fiordul Lillesand (3 ore şi trei sferturi).
Stavanger. Portul este foarte aproape de oraş, astfel că vă va fi destul de uşor să descoperişi acest oraş la pas... Centrul istoric, inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO, este cea mai veche destinaţie turistică din Norvegia. Aici sunt 173 de case, datând din anii 1700-1800, toate fiind declarate monumente de arhitectură. Monumentul Celor Trei Săbii, situat în centrul oraşului, în apropierea unei coline, unde a avut loc o importantă bătălie din istoria Norvegiei. Ar mai fi de văzut catedrala, dar şi Turnul Valberg, un fost turn de observaţie. Excursii opţionale de la bordul vasului: Lysefjord (3 ore), Mănăstirea Utstein şi Catedrala din Stavanger (3 ore), tur panoramic (două ore), turul oraşului (3 ore şi jumătate)
Flam. Se află în interiorul unui fiord, parcurgerea sa fiind extrem de spectaculoasă, iar toţi pasagerii navelor de croazieră admiră de pe punţile superioare spectacolul naturii. Poate nu sunt atât de multe muzee sau biserici ori alte obiective turistice clasice, dar frumuseţea naturală a acestei zone este cel mai important punct al întregii croaziere. Excursii opţionale de la bordul vasului: cu autobuzul şi trenul pe valea Voss (6 ore), oraşele fiordului şi muntele Osterbo (3 ore), tur cu trenul în jurul oraşului (două ore şi jumătate), plimbare cu caiacul pe Aurlandsfjord (3 ore), plimbare la cascadele Stalheim şi Tvinde (3 ore şi jumătate).
Ultima zi va fi integral pe mare, după care în dimineaţa zilei următoare veţi debarca la Rotterdam. Aveţi de ales, la fel ca la sosire, fie să rămâneţi peste noapte în Rotterdam şi să plecaţi a doua zi direct la aeroport sau să mergeţi imediat la Amsterdamm, de unde să vă îndreptaţi în seara următoare spre Schipol. La întoarcere, pe 25 mai, de la Amsterdam puteţi lua avionul, cu decolare la ora 20.45 şi aterizarea la Otopeni după miezul nopţii, la 00.25.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu