duminică, 13 aprilie 2014

Croazieră în Mediterana de Est cu plecare din Veneţia

Odată cu îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice şi cu apropierea vacanţei, gândul ne zboară tot mai des la plajă, la soare, la descoperirea unor oraşe sau - de ce nu? - la o croazieră. Printre ideile de vacanţă pentru luna aprilie, la capitolul "croaziere" v-am prezentat şi varianta unei croaziere în Mediterana de Est, cu plecare din Veneţia, pe care o detaliez în rândurile care urmează.
Croaziera este operată de MSC, cu vasul MSC Fantasia, unul absolut superb, unul dintre care mai frumoase ale acestei companii. Cu 13 punţi accesibile pasagerilor, cu o capacitate de 3.274 călători, această navă este un adevărat oraş plutitor. Are un centru spa, 6 restaurante, 5 piscine, simulator de Formula 1, cinema interactiv 4D şi multe alte facilităţi.
Traseul acestei croaziere este deosebit de frumos, provocator şi arată astfel:
27 aprilie: Veneţia, plecarea ora 17.00
28 aprilie: Bari, Italia, 13.00 - 18.00
29 aprilie: Katakolon, Grecia, 13.00 - 19.00
30 aprilie: Santorini, Grecia, 9.00 - 17.00
1 mai: Atena, Grecia, 7.30 - 16.30
2 mai: Corfu, Grecia, 12.30 - 18.30
3 mai: Dubrovnik, Croaţia, 8.00 - 14.00
4 mai: Veneţia, debarcarea ora 8.00
Tarife
Cabină interioară - 739 euro/persoană
Cabină exterioară cu geam - 839 euro/persoană
Cabină exterioară cu balcon - 979 euro/persoană
Suită cu balcon - 1629 euro/persoană
Traseul
Să încercăm să răspundem provocărilor acestui traseu pe parcursul celor 8 zile ale croazierei în Mediterana de Est.
Veneţia. Puteţi pleca spre Veneţia pe 26 aprilie, cu avionul Wizz Air, cu decolarea la ora 6.10 şi sosirea la Treviso la 7.15. Un bilet dus-întors costă 172 euro/persoană, fără taxele pentru bagaj. De la aeroport luaţi un autobuz al companiei ATVO (5 euro, biletul), al cărui program este sincronizat cu cel al zborurilor. Autobuzul ajunge în 70 de minute în Piaţa Roma, din Veneţia. Vă puteţi caza la hotelul Arlecchino, 3 stele, aflat chiar lângă Piaţa Roma şi foarte aproape de port. Până la îmbarcare aveţi timp să descoperiţi o parte din farmecul Veneţiei. Cele mai simplu este să faceţi un tur cu un vaporetto, îmbinând astfel o minicroazieră pe canelele Veneţiei cu descoperirea câtorva edificii reprezentative. Apoi, este aproape obligatoriu un popas în Piaţa San Marco, o vizită la Palatul Dogilor, la Bazilica şi Clopotniţa San Marco, precum şi la Podul Suspinelor şi Podul Rialto.
Bari. Portul este aproape de oraş, astfel că merită să vă încumetaţi pe străzile micuţe şi întortocheate din zona portului şi să vă plimbaţi prin centrul vechi. Aici se află numeroase biserici, una dintre cele mai apreciate şi cunoscute fiind Basilica di San Nicola, care datează din secolul al XII-lea. De asemenea, aici se mai află Castelul Norman şi Fortul San Antonio.
Katakolon. Este o localitate micuţă, situată pe un promontoriu cu vedere la Marea Ionică. Aici se pot vedea Muzeul de Tehnologie Greacă Antică, Muzeul de Instrumente Muzicale Antice Greceşti şi Farul din Katakolon. În apropierea se află situl Olimpia Antica, iar la 25 km în larg se află superba insulă Zakynthos.
Santorini. O simplă plimbare prin orăşelul principal al acestei insule, Thira, poate fi încântătoare. Biserici, muzee, un sit arheologic, mâncare bună, case incredibil de albe şi privelişti spectaculoase.
Atena. Vasul va oprit în portul Pireu, iar cu metroul puteţi ajunge uşor în zona centrală, pentru a vedea Acropole, Piaţa Syntagma, Grădinile Naţionale şi poate o scurtă plimbare prin cartierul Plaka.
Corfu. Centrul vechi din Corfu oferă numeroase atracţii turistice şi cadrul ideal pentru o plimbare memorabilă. Aici se află Citadela Veneţiană, de unde puteţi admira Golful Garitsa. De asemenea, ar mai merita văzute Fortul Vechi şi Palatul Achilleion, care a fost reşedinţa de vară a Împărătesei Sissi.
Dubrovnik. În acest oraş croat portul este destul de aproape de oraş, astfel că puteţi merge individual într-o plimbare de explorare a centrului vechi şi a fostei cetăţi, situată chiar la malul mării. Mănăstirea Franiscană şi Catedrala, reprezintă alte repere turistice importante.
Neapărat, făceţi-vă timp pentru a vedea de pe puntea superioară a vasului, măcar într-una din zile, răsăritul sau apusul pe mare. E superb!
Veneţia. La revenirea vă puteţi caza la acelaşi hotel şi să vă plimbaţi prin acest frumos oraş. Pentru întoarcere, tot cu Wizz Air, pe 5 mai, cu plecarea la ora 7.45 de pe Treviso şi aterizarea la ora 10.45 la Otopeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu