luni, 28 aprilie 2014

Londra. Doar Londra...

În materialul cu idei de vacanţă pentru luna mai, vă propuneam ca destinaţie capitala Marii Britanii - Londra. Dacă acest oraş ar fi un stat, ar fi al optulea ca mărime din Europa, ceea ce spune multe despre dimensiunile metropolei de pe malurile Tamisei. Mulţi spun că este cel mai frumos oraş din lume, unii că doar din Europa...
Londra. Doar Londra...
În Londra sunt foarte multe atracţii turistice, unele mai impresionante decât altele şi este foarte greu ca într-o singură vacanţă să epuizezi lista tuturor obiectivelor pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viaţă...
Nu îmi propun o prezentare exhaustivă a capitalei britanice - unii nu au reuşit aşa ceva în ghiduri cât dicţionarul! - ci doar vă prezint câteva lucruri care merită făcute sau trăite dacă ajungeţi aici. Catedrala Westminster este biserica cea mai cunoscută din capitala britanică. Construcția sa a început în secolul al XI-lea. Este mormântul majorității regilor și reginelor engleze, dar și a mai multor oameni celebri. "Colţul poeţilor" aduce onoruri scriitorilor din Regatul Marii Britanii. Aproape toate încoronările monarhilor englezi au avut loc în această faimoasă catedrală, inclusiv recenta căsătorie dintre Ducele şi Ducesa de Cambridge, pe 29 aprilie 2011. Catedrala este realizată în stil gotic şi se află la vest de Palatul Westminster, având o înălţime de 69 metri şi o suprafaţă construită de 2.972mp.
Turnul Londrei este locul în care pot fi văzute bijuteriile coroanei britanice.
Dintre numeroasele poduri peste Tamisa, cel mai celebru este fără îndoială Tower Bridge.
De asemenea, merită să vizitaţia Catedrala Sf. Paul,
Piaţa Trafalgar,
dar şi să asistaţi la o ceremonie de schimbare a gărzii de onoare la Palatul Buckingham.
Celebrul Big Ben, care este de fapt denumirea clopotului din vârful turnului Westminster, clădire care adăposteşte şi Parlamentul britanic.
London Eye este unul dintre cele mai recente "must see"-uri adăugate pe lista şi aşa încărcată a Londrei.
Dar panorama este absolut senzaţională şi vă va face să nu regretaţi nici timpul petrecut la coadă, nici - mai ales - banii daţi pe bilet (19 lire).
Ar mai fi de amintit parcurile superbe - Hyde,
St. James şi multe altele.
În Londra, trebuie să vă faceţi timp pentru o plimbare pe promenada Tamisei, chiar şi o scurtă croazieră, putând ajunge până la Grenwich, la observatorul astronomic, unde puteţi să staţi la un moment dat cu un picior în emisfera vestică şi cu celălalt în cea estică.
De asemenea, plimbaţi-vă pe Oxford Street
şi zăboviţi la ora amurgului în Piaţa Trafalgar.
Cum se ajunge?
Cu avionul, existând atât low-costuri (Ryanair, Easy Jet, Wizz Air, Blue Air), dar şi companii de linie (Tarom, British Airwayes), iar o variantă bună pentru luna mai ar fi:
25 mai: Bucureşti 8.25 - 9.50 Londra (Luton)
1 iunie: Londra (Luton) 10.35 - 15.45 Bucureşti
Companie: Blue Air. Preţ: 110 euro/persoană, fără taxe. De la aeroportul din Luton se poate ajunge în Londra cu trenul sau autobuzul, ideal fiind să achiziţionaţi  biletele on-line, cât mai devreme posibil.
Variante de cazare
Millenium Hotel London Mayfair, 4 stele, situat la câteva străduţe de Hyde Park şi Palatul Buckingham, preţ: 7.432 lei/camera dublă/7 nopţi (25 mai - 1 iunie)
Copthorne Tara Hotel London Kensington, 4 stele, în apropiere de Kensington Palace, din Hyde Park, preţ: 5.027 lei
The Mad Hatter Hotel, 3 stele, situat foarte aproape de London Eye, preţ: 5.473 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu